Smash iskake


En perfekt kombinasjon av søtt og salt og hallo!?! Det er jo is <3

Jeg elsker Smash og vaniljeis! Derfor ble det til at jeg laget denne iskaken til dessert, og det blir nok noen runder til med ismaskinen for å lage denne kaken her, for den har havnet langt opp på listen vår.


Du trenger:

Ismaskin (husk å fryse beholderen på forhånd)

18 cm kakeform

400 gr smash (to store poser)

7 dl fløte

3 dl melk

180 gr sukker

1/2-1 stk vaniljestang (dess tykkere stangen er, dess mindre av stangen trenger du)

10 stk eggeplommer



Slik gjør du:

  1. Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje, rør av og til slik at det ikke svir seg i bunnen.

  2. Skrap ut vaniljefrøene og rør dem inn i isrøren, legg stangen tilsides.

  3. Rør inn eggene ved å bruke en visp eller en stavmikser og når det har begynt å boble så er den ferdig varmebehandlet.

  4. Sil røren over i en skål e.l. og dekk den til.

  5. Sett isrøren til nedkjøling i kjøleskapet.

  6. Gjør klar en kakeform med bakepapir i bunnen og kakeformplast rundt kanten, slik at du får isen letter ut av formen (om du ikke har det så kan du klippe til bakepapir og legge langs kanten).

  7. knus en 1/2 pose smash og legg utover i bunnen av kakeformen.

  8. Når røren er kald og isbeholderen er fryst så er det klart til å lage isen.

  9. Isen har du i en skål og rører inn en pose med lett knuste smash.

  10. ha isen i kakeformen og frys den.

  11. Når isen er hard så kan du ta den ut av formen og pynte den med resten av smashen og med litt salt karamellsaus.



Oppskrift på en god salt karamellsaus:

125 gr sukker

40 gr   vann

40 gr   smør

75 gr   fløte

1 ts     salt


Slik gjør du:

  1. Ha sukker og vann i en gryte. Kok til du får en fin og gyllen karamell.

  2. Her er det viktig og følge med så du ikke brenner karamellen.

  3. Så har du i fløten og gir den ett oppkok.

  4. Tilslutt rører du inn smøret som du har kuttet i små terninger, bruk en visp.

  5. Avkjøl karamellsausen litt før du skal bruke den.



Håper det smaker <3


1,053 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS