Snickers ostekake


Anbefaler på det sterkeste å prøve denne her, om du liker sjokolade og peanøtter!

Siden 3 av 4 i denne familien liker sjokoladekake best og 1 av 4 er litt lei sjokoladekake, så fant jeg ut at jeg skulle lage en kake som gjorde alle fornøyd.

Det resulterte i en snickerskake, men jeg valgte å lage en ostekake for å gjøre den litt friskere i smaken.

Den ble virkelig godkjent og har fått sin plass i oppskriftsboken.



Mandelbunn:

3 stk egg

150 gr sukker

150 gr mandelmel

1 ss hvetemel

1 ts bakepulver

1 rund ring 22cm


  1. Pisk eggedosis av egg og sukker.

  2. Vend inn resten.

  3. Stek i rund form på 175*c i 30-40 min.

  4. Avkjøl.



Sjokolade og peanøtt ganache:

100 gr melkesjokolade

2 ss grovt peanøttsmør

1 dl melk


  1. Smelt sjokolade og peanøttsmør over et vannbad og rør inn melken etter at det har smeltet.

  2. Smør ganachen utover mandelbunnen.



Ostemasse:

150 gr sukker

250gr kremost naturell

100 gr appelsin juice

3 pl gelatin

300 gr fløte

100 gr melkesjokolade

2 ss grovt peanøttsmør


  1. Rør sukker og kremost i en kjøkkenmaskin med en k-grind.

  2. Bløtlegg gelatin i kaldt vann.

  3. Varm opp juicen og rør gelatinet inn i den.

  4. Rør så juice miksen inn med kremost og sukker.

  5. Lettpisk fløten og vend inn i kremostmiksen.

  6. Smelt sjokolade og peanøttsmør i et vannbad og vend den forsiktig inn i ostemassen, det skal kun vendes inn til det se marmorert ut. Ha massen i kakeringen og frys.

  7. Ta den ut 2-3 timer før den skal serveres og la den tine i rom temp.



Peanøttkrokan:

  1. Smelt 1 dl sukker til karamell.

  2. Rør inn 200 gr salte peanøtter hell ut på en silikonmatte eller bakepapir.

  3. Avkjøl og hakk til ønsket størrelse.

  4. Avslutt med å drysse hakket melkesjokolade over

  5. Jeg har krokan og sjokolade på kaken rett før servering.


Håper det smaker <3
1,720 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS