Snickers ostekake

Siden 3 av 4 i denne familien liker sjokoladekake best og 1 av 4 er litt lei sjokoladekake, så fant jeg ut at jeg skulle lage en kake som gjorde alle fornøyd.
Det resulterte i en snickerskake, men jeg valgte å lage en ostekake for å gjøre den litt friskere i smaken.
Den ble virkelig godkjent og har fått sin plass i oppskriftsboken.
Mandelbunn:
3 stk egg
150 gr sukker
150 gr mandelmel
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
1 rund ring 22cm
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Vend inn resten.
Stek i rund form på 175*c i 30-40 min.
Avkjøl.
Sjokolade og peanøtt ganache:
100 gr melkesjokolade
2 ss grovt peanøttsmør
1 dl melk
Smelt sjokolade og peanøttsmør over et vannbad og rør inn melken etter at det har smeltet.
Smør ganachen utover mandelbunnen.
Ostemasse:
150 gr sukker
250gr kremost naturell
100 gr appelsin juice
3 pl gelatin
300 gr fløte
100 gr melkesjokolade
2 ss grovt peanøttsmør
Rør sukker og kremost i en kjøkkenmaskin med en k-grind.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
Varm opp juicen og rør gelatinet inn i den.
Rør så juice miksen inn med kremost og sukker.
Lettpisk fløten og vend inn i kremostmiksen.
Smelt sjokolade og peanøttsmør i et vannbad og vend den forsiktig inn i ostemassen, det skal kun vendes inn til det se marmorert ut. Ha massen i kakeringen og frys.
Ta den ut 2-3 timer før den skal serveres og la den tine i rom temp.
Peanøttkrokan:
Smelt 1 dl sukker til karamell.
Rør inn 200 gr salte peanøtter hell ut på en silikonmatte eller bakepapir.
Avkjøl og hakk til ønsket størrelse.
Avslutt med å drysse hakket melkesjokolade over
Jeg har krokan og sjokolade på kaken rett før servering.
Håper det smaker <3