• Kokken

Sommerlig laksesalat


Friskt, syrlig og godt. En god laksesalat er aldri feil

Lange varme sommer dager betyr noen ganger freshe, digge middager.

Hva med å diske opp med en råmarinert lakserett, litt sann sushi/poke style.

Masse friske, gode og sunne smaker er ikke feil i nye og ne det.

Tid: 30 minutter         Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

1,5 dl   sushiris

3,5 dl   vann til koking av ris

1 ss     sushiris eddik

500 grlaks uten skinn og bein.

3 stk    lime

1 stk    liten mango

½ stk   agurk

1 stk    moden avocado

1 dl      soya

1 ss     sesamfrø

½ ts     finhakket chili

Reddik, nori (sushiark) og korinader etter ønske.



Slik gjør du:

  1. Skyll risen godt i kaldt vann. Et triks er å ligge den i en sil over en skål og la den stå under kaldt vann i 5 minutter. Rør av og til.

  2. Ha risen i en gryte eller riskoker og dekk med 3,5 dl vann.

  3. Kok under lokk på lav varme til vannet har fordampet, eller bruk en riskoker. Avkjøl risen litt og bland i sushieddik.

Mens risen koker gjør du klart resten:

  1. Kutt fisken i terning store biter, mariner denne med saften av 1 stk lime rett før servering.

  2. Fjern skall og stein på avocadoen og mos sammen med saften av ½ stk lime, bruk en visp/gaffel/stavmixer og lag en krem.

  3. Skrell mango og kutt i terninger. Agurken kutter du i samme størrelse. Bland sammen mango og agurk.

  4. Bland sammen soya, sesamfrø, finhakket chili og saften av 1 stk lime.

  5. Reddik kan du høvle i tynne skiver, chili snitter du tynt og nori strimler du.

  6. Server laks med tilbehør og smak til med saus etter ønske.



Håper det smaker!

30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png