• Kokken

Sommerlig laksesalat


Friskt, syrlig og godt. En god laksesalat er aldri feil

Lange varme sommer dager betyr noen ganger freshe, digge middager.

Hva med å diske opp med en råmarinert lakserett, litt sann sushi/poke style.

Masse friske, gode og sunne smaker er ikke feil i nye og ne det.

Tid: 30 minutter         Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

1,5 dl   sushiris

3,5 dl   vann til koking av ris

1 ss     sushiris eddik

500 grlaks uten skinn og bein.

3 stk    lime

1 stk    liten mango

½ stk   agurk

1 stk    moden avocado

1 dl      soya

1 ss     sesamfrø

½ ts     finhakket chili

Reddik, nori (sushiark) og korinader etter ønske.



Slik gjør du:

  1. Skyll risen godt i kaldt vann. Et triks er å ligge den i en sil over en skål og la den stå under kaldt vann i 5 minutter. Rør av og til.

  2. Ha risen i en gryte eller riskoker og dekk med 3,5 dl vann.

  3. Kok under lokk på lav varme til vannet har fordampet, eller bruk en riskoker. Avkjøl risen litt og bland i sushieddik.

Mens risen koker gjør du klart resten:

  1. Kutt fisken i terning store biter, mariner denne med saften av 1 stk lime rett før servering.

  2. Fjern skall og stein på avocadoen og mos sammen med saften av ½ stk lime, bruk en visp/gaffel/stavmixer og lag en krem.

  3. Skrell mango og kutt i terninger. Agurken kutter du i samme størrelse. Bland sammen mango og agurk.

  4. Bland sammen soya, sesamfrø, finhakket chili og saften av 1 stk lime.

  5. Reddik kan du høvle i tynne skiver, chili snitter du tynt og nori strimler du.

  6. Server laks med tilbehør og smak til med saus etter ønske.



Håper det smaker!

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS