
Sommerlig laksesalat

Lange varme sommer dager betyr noen ganger freshe, digge middager.
Hva med å diske opp med en råmarinert lakserett, litt sann sushi/poke style.
Masse friske, gode og sunne smaker er ikke feil i nye og ne det.
Tid: 30 minutter Porsjoner: 4 stk
Du trenger:
1,5 dl sushiris
3,5 dl vann til koking av ris
1 ss sushiris eddik
500 grlaks uten skinn og bein.
3 stk lime
1 stk liten mango
½ stk agurk
1 stk moden avocado
1 dl soya
1 ss sesamfrø
½ ts finhakket chili
Reddik, nori (sushiark) og korinader etter ønske.
Slik gjør du:
Skyll risen godt i kaldt vann. Et triks er å ligge den i en sil over en skål og la den stå under kaldt vann i 5 minutter. Rør av og til.
Ha risen i en gryte eller riskoker og dekk med 3,5 dl vann.
Kok under lokk på lav varme til vannet har fordampet, eller bruk en riskoker. Avkjøl risen litt og bland i sushieddik.
Mens risen koker gjør du klart resten:
Kutt fisken i terning store biter, mariner denne med saften av 1 stk lime rett før servering.
Fjern skall og stein på avocadoen og mos sammen med saften av ½ stk lime, bruk en visp/gaffel/stavmixer og lag en krem.
Skrell mango og kutt i terninger. Agurken kutter du i samme størrelse. Bland sammen mango og agurk.
Bland sammen soya, sesamfrø, finhakket chili og saften av 1 stk lime.
Reddik kan du høvle i tynne skiver, chili snitter du tynt og nori strimler du.
Server laks med tilbehør og smak til med saus etter ønske.
Håper det smaker!