Sommerlige skolebrød


Skolebrød er noe mange av oss liker veldig godt. En deilig bolle med masse vaniljekrem, en deilig melisglasur toppet med masse kokos, nam. Det er ikke rart det er favoritten til mange.


Vi har gjort en liten vri på den populære bollen og gitt den et litt mer sommerlig preg med gode bær. Prøv den ut og håper du blir like glad i denne varianten som det vi er.


De er perfekt å ha med seg på de fleste anledninger som sommeren bringer med seg, vi kommer ihvertfall til å lage disse flere ganger iløpet av sommeren.


Mengde: 10 stk. Tid: ca. 60 min.


Du trenger:

1 ss tørr gjær

50 gr smeltet smør

2 dl lunken melk

3 ss sukker

½ ts kardemomme

330 gr siktet hvetemel

Bringebær syltetøy

Vaniljekrem (se oppskrift under)

Melisglasur med bringebær syltetøy

Kokosmasse


Slik gjør du:

  1. Ha mel, gjær, sukker og kardemomme i en eltebolle. Bland sammen smeltet smør og lunken melk.

  2. Spe inn melk og smør på lav hastighet.

  3. La deigen elte i ca 10 min på middelshastighet til den slipper bollen.

  4. Dekk bollen med plastikk og la deigen heve til dobbel størrelse på en lun plass.

  5. Dryss litt mel på benken og skrap deigen ut med en slikkepott.

  6. Kjevle deigen ut til et rektangel og legg den over på et stekebrett dekket med bakepapir.

  7. Sprøyt en stripe med vaniljekrem og bringebærsyltetøy lang midten på rektangelet og brett den over.

  8. Lag en liten grøft langs bollestangen ved å bruke fingeren. Sprøyt en ny stripe med vaniljekrem og bringebærsyltetøy.

  9. Stek på 180*c i ca 12-15 minutter, avkjøl og sprøyt på melisglasuren, dryss på kokos masse og skjær den opp i like stykker.

  10. Når bollestangen steker så kan du lage melis glasuren som er så lett som bare det.

  11. Du tar 1 ss bringebær syltetøy og rører inn melis til du får den tykkelsen du ønsker, du kan selvsagt bruke mer syltetøy også om du vil lage masse glasur.

Håper det smaker!


Vaniljekrem

Du trenger:

300 gr fløte

100 gr   sukker

4 stk    egg

2 ss     maizenna

1/2 stk   vaniljestang (kun frøene)

Slik gjør du:

  1. Ha alt i en gryte og bland godt sammen med stavmikser.

  2. Rør med slikkepott til du ser en boble (altså den begynner og koke).

  3. Kjør med stavmikser og heller over i en avlang form, og sett kjølig slik at den kjøler seg raskt ned.



27 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS