top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Speltrundstykker med frø


Saftige speltrundstykker klar for ovnen

Her har du vår oppskrift på mellomgrove rundstykker basert på spelt og frø. Kan uten problemer brukes som brøddeig og, da fordeler du deigen i 2 brødformer (etter første heving), lar den heve i 60 minutter å steker på 200grader i ca 45 minutter. Men denne gangen er det rundstykker på agendaen. 


 

Du trenger:

500gr siktet spelt

500gr finmalt spelt

2ss tørrgjær

1ss salt

2ss solsikkefrø

2ss linfrø

2ss chiafrø

8dl vann.

På denne oppskriften får du 18-20 rundstykker eller 2 brød (stekt i form)


 

Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle, begynn å elt på lav hastighet mens du sper inn vannet i en tynn stråle. Når deigen har fått blandet seg godt, setter du opp hastigheten litt å elter den i 10 minutter.

  2. Dekk så bollen med plastfolie eller lokk og la heve til dobbel størrelse. Ta så deigen ut av bollen og kna den lett sammen. Du skal ikke trenge og bruke noe mel her, men syntes du det blir litt for «klissete» kan du bruke litt mel, litt!

  3. Rull så deigen ut å del den i like stykker på 80-90 gr, disse ruller/former du til rundstykker.

  4. Ha de på stekebrett med bakepapir(man kan bruke samme bakepapir flere ganger) og la de så heve under klede i 30 minutter, da presser du de litt flat og lar de heve i 30 minutter til.

  5. Forvarm stekeovnen til 200grader (varmluft+over/undervarme) og fukt rundstykkene med litt vann før du steker de i 15 minutter. Siden du mest sannsynligvis ikke får plass til alle rundstykkene på samme stekebrett (om du ikke har en usannsynlig stor ovn) så er det best å steke de i 2 omganger.


Håper det smaker!

216 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page