• Kokken

Sprø gris med potet, erter og reddik


Sprøstekt gris med ertekrem, potet og reddik er en helt super hverdagsmiddag.

Jeg har så lyst på en helsprø, velsmakende og spennende hverdagsmiddag tenker du? Da kan du prøve deg på denne fristende oppskriften. Sprøstekt gris med bakte poteter, ertekrem og en reddiksalat er en enkel, sunn og god hverdagsmat!


Tid: 30 min Antall porsjoner: 4 stk


Du trenger:

600 gr ytrefilet av svin i skiver

6 stk mellomstore poteter

4 dl fryste erter

4 ss smør

2 stk egg

2 dl hvetemel

2-3 dl griljermel eller panko

1 pk reddik

salt, pepper og sitron.



Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 220 grader varmluft

  2. Kutt potetene i båter. Vend med litt olje, salt og pepper. Fordel jevnt utover et stekebrett med bakepapir, og stek i ovn til de er gyllen og sprø.

  3. Visp sammen egg, og ha i litt salt og pepper. Vend svinefilet først i mel, så i egg, og til slutt i griljermel.

  4. Stek gyllen og sprø på begge sider i en stekepanne med litt stekeolje. Ha i en ildfast form, og stek ferdig i ovnen.

  5. Kok erter i 3 minutter i lettsaltet vann. Sil av vannet, ha i smør og miks i en blender eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

  6. Høvl reddik i tynne skiver, eller kutt i båter og kok de raskt.

  7. Server sprø gris med ertekrem, potet og reddik.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er en del av måltidsplanleggeren - Hverdags

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS