top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Sprøstekt and

Oppdatert: 13. des. 2020Sprøstekt and er ypperlig festmat. Servert med en god saus, lettsyltet rødbete, fritert rosenkål og gnocchi, blir det festmat gjestene sent glemmer. Når du lager festmat (egentlig alltid når du lager mat) er det lurt å forberde og planlegge godt, slik at du slipper å stresse. Gjør ferdig så mye du kan i forkant. Ha klart sausen, tilbehøret, stek ferdig kjøttet slik at det bare ligger og hviler, og koser seg. Da er sjansen for suksess, og en hyggelig kveld større.


 

Du trenger:

200 gram andebryst per person

1 pk rosenkål

2 stk rødbete

4 dl god rødvinsaus


 

Slik gjør du:

  1. Kok rødbete i lettsatet vann til de er mør. Når der er ferdig kokt, så kan du dra av skallet. Kutt i fine biter, og varm opp med litt smør og god eddik før servering.

  2. Fjern de ytterste lagene på rosenkålen, disse koker du raskt før servering i litt lettsaltet vann.

  3. Snitt rosenkålen fra toppen og nesten helt ned til roten, gjør slik at du får 4 deler.

  4. Friter rosenkålen på 160 grader, til den er mør, før servering.

  5. Rutt fettet på andebrystet i små firkanter med en skarp kniv. Ikke kutt inn i kjøttet.

  6. Krydre kjøttsiden med salt og pepper. Stek på fettsiden i en mellomvarm stekepanne til fettet er gyllent og sprøtt. Du trenger ikke ha noe stekefett i pannen.

  7. Når fettet er gyllent og sprøtt, så snur du brystene, og steker til de er gyllent på andre siden og. Ha over i en ildfast form, og stek på 150 grader varmluft i 6-7 minutter, alt etter størrelse på brystet.

  8. La andebrystet hvile lenge, 15-20 minutter. Du kan sprøsteke det litt i pannen, og varme det opp før du skjærer det på langs, eller i tynne skiver, før servering.

  9. Server med ønsket tilbehør og en god saus.

Håper det smaker!

131 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page