Sprøstekt kylling med bakte grønnsaker og hjemmelaget remulade

Sprøstekt kylling med bakte grønnsaker og hjemmelaget remulade er en sikker vinner. Og denne blir fort en favoritt hos alle i familien.
Du trenger:
600 gram kyllingbryst
3 stk egg
1 dl hvetemel
1 pk griljermel
6 stk gulrot
6 stk potet
2 dl rømme
3 ss majones
3 ss sylteagurk
1 ss finhakket persille
Salt og pepper
1 stk sitron.
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Kutt potet og gulrot i båter/jevn store biter. Bland sammen med litt olje, salt og pepper. Fordel jevnt utover et stekebrett med bakepapir, og sett i ovnen. Bak grønnsakene i 20 minutter, til de er ferdig.
Kutt kyllingbrystet i mellomtykke skiver. Krydre med salt og pepper. Visp sammen egg og ha i en dyp skål, ha mel i en annen, og tilslutt en skål med griljermel.
Vend først kyllingen i mel, så egg, og tilslutt griljermel. Stek kyllingnuggets i en middelsvarm stekepanne med stekeolje til de er sprø og gyllen. Legg på et stekebrett med bakepapir, og stek i 5-6 minutter i samme ovn som potene.
Lag en dressing ved å blande sammen rømme, majones, sylte agurk du har kuttet i biter og persille. Smak til salt og sitronsaft etter ønske.
Håper det smaker!
Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no