• Kokken

Sprøstekt laks med quinoa, salat og agurk dressing


Dette er en av de middagene vi aldri får nok av. Sprø laks med masse friske og gode smaker er en knallgod middag.


Nivå: Enkel      Tid: 30 minutter         Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

600 gr skinn og beinfri laksesalat

Brødkrum/panko

2 dl      quinoa

1 stk    gulrot

¼ stk    brokkoli

3 stk    reddik

½ stk   agurk

2 dl      yoghurt

Salt, pepper og sitron



Slik gjør du:

  1. Dekk qunioa med 5 dl vann og sett på kok. La quinoa småkoke på middels varme i 15-20 minutter til de er ferdig. Sil av vannet.

  2. Del laksen i porsjoner. Dryss brødkrum/panko utover et fat i et jevnt lag. Legg fiskestykkene med den siden skinnet var på nedi brødkrumet. Kryddre med salt og pepper.

  3. Skrell gulrot å rasp grovt. Rasp brokkoli og reddik grovt også. Bland sammen til en salat.

  4. Rasp agurk, legg i en sil/dørsalg og la vannet rennet av. Bland sammen med yoghurt å smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  5. Varm opp en stekepanne til den er middels varm og ha i 1 ss rapsolje. Legg i fiskestykkene med brødsiden ned. Stek til fiskestykkene blir gyllen og sprø, dette tar 3-4 minutter.

  6. Snu fiskestykkene og stek et par minutter. Ta fisken ut av stekepanne og la den hvile i 4-5 minutter før servering, da blir den saftig og god.

  7. Server sprø laks med qunioa, salat og agurk dressing.

Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS