• Kokken

Steambunsdeig

Oppdatert: 29. april 2019


Steambuns har blitt en virkelig favoritt her i heimen. Disse deilige, litt søte, dampede hvetebollene som kan fylles med allslags herligheter.

Denne oppskriften har vi laget med Red Lotus hvetemel som er et spesialmel du får kjøpt i utvalgte spesialbutikker. Men du kan også bruke vanlig siktet hvetemel.


Nivå: Middels     Tid: ca 3 timer Porsjoner: 16 stk små eller 10-12 stk store steambuns.



Du trenger:

500 gr Red Lotus hvetemel

5 ss     sukker

3 ss     melkepulver

1 ts      salt

1 ts      tørrgjær

½ ts     bakepulver

½ ts     natron

2 ss     solsikke olje

2,5 dl   kaldt vann (+ litt ekstra om det trengs)



Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle og begynne å elt på lav hastighet.

  2. Bland sammen olje og vann å spe inn i melet. Elt deigen sammen på middels hastighet.

  3. La den elte i ca 10 minutter, den skal «slippe» eltebollen, det vil si at deigen ikke sitter fast i bollen.

  4. Dekk til med plastfolie og la deigen heve i 1 ½ - 2 timer til den har doblet seg i størrelse.

  5. Skrap deigen ut av bollen og fordel i ønsket antall steambuns. 

  6. Rull til små boller og la disse ligge under et klede i 10 minutter.

  7. Rull de så litt avlang før du kjelver de et par millimeter tykk.

  8. Press litt på midten med lille fingeren og pensle ene halvdelen med litt rapsolje.

  9. Brett så over den andre halvdelen.

  10. Legg steambunsene i bambussteamer. Det er lurt å klippe til et bakepapir og legge nedi, slik at ikke bunsa fester seg. La de heve i steameren i 10-15 minutter.

  11. Sett over en gryte med kokende vann og damp steambuns i 5-6 minutter til de er luftig og ferdig.

Fyll med det som dagsformen mener passer inn!



317 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS