• Kokken

Steambuns med pulled pork


Steambuns er alltid digg!

Har du ikke prøvd steambun enda så har du jammen meg gått glipp av noe, mer avhengighetsskapende dampet bakverk skal man lete lenge etter. Til pulled-porken denne gang brukte vi lettsaltet svineknoke med hjemmelaget rub, ett «litt» rimeligere alternativ, men like digg.

I coleslawen har vi også brukt lsyrlige epler, viste du at eple og svin er en virkelig god kombo i mange settinger? I tillegg er den vendt med litt spicy majones, derfor navnet spicyslaw



Steambuns

Du trenger:

600gr hvetemel

6ss sukker

3 ss melkepulver

1ts salt

1ss tørrgjær

1/2 ts natron

1/2 ts bakepulver

2 ss solsikkeolje

3 dl lunket vann



Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle, spe inn vann og olje mens du elter på lav hastighet, når deigen er smidig lar du den heve til dobbel størrelse. Fordel deigen i 16-20 like boller og form rund.

  2. Smør litt olje på kjøkkenbenken slik at deigen ikke klistrer seg fast å kjevl bollene flat og litt eggeformet. Pensle ene halvdelen med litt olje, slik at deigen ikke klistrer seg under damping.

  3. Damp i bambus steamer eller på rist i en gryte i 6-10 minutter, de skal være luftig og lette når de er ferdig.



Pulled pork

Du trenger:

1 stk svineknoke (pass på at den ikke er for salt, og kan bytte ut med andre typer svin og)

1 dl eplejuice

4 ss rubmix (se under) tålmodighet og god tid.



Slik gjør du:

  1. Gni knoknen inn med rubmix og ha i en ildfast form sammen med eplejuicen. Dekk med folie og sett i ovnen på 100 grader i 6-7 timer, når kjøttet faller fra beina er den klar.

  2. Ha juicen fra stekingen i en gryte og kok inn, rense knoken for bein, skinn og fett å «riv» svinet lett fra hverandre. Før servering blander du kjøttet sammen med den innkokte juicen å smaker til med salt om nødvendig



Rubmix

Du tenger:

100 g brun farin

100 g mild paprikapulver

2 ss malt sort pepper

4 ss maldon salt

2 ss cayennepepper

4 ts sennepspulver



Slik gjør du:

  1. Bland alt sammen og oppbevar i et lufttettglass eller beholder



Spicyslaw med majones

Du trenger:

1/2 stk hodekål

1 stk grønt eple

1 stk gulrot

1 stk rødløk

1eggeplomme

1 lite fedd hvitløk

1ss shiracha

rapsolje

sitron



Slik gjør du:

  1. Snitt kålen og løk tynt. Eple og gulrot kutter du i strimler.

  2. Ha eggeplomme og hvitløksfedd i et litermål og mix med stavmixer, spe inn olje mens du bruker stavmixeren til du får en tykk majones. Smak til med shriacha, sitronsaft og salt. Når du syntes den er digg ha i litt mer smak og bland med salaten.

  3. Server nydampende buns med varm pulledpork, spicyslaw og agurk strimler som er kuttet litt tykt slik at du får litt krønsj.

Håper det smaker!

49 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS