• Kokken

Steambuns med pulled pork


Steambuns med pulled pork, en smakfull kålsalat og masse godt tilbehør!

Steambuns kan man vel kalle den hellige gral av streetfood. Disse søte litt søte, luftig og veldig gode dampende bollene fylt med all slags herlig fyll.


Servert med en syrlig salat, en frisk og god majones, og pulled pork med masse smak blir dette fort den store gatemat favoritten. Vi bruker Red Lotus mel i steambuns deigen, det får du kjøpt i butikker med eksotisk og bra sortiment, men du kan også bruke hvetemel. I de samme butikkene har de også bambussteamere til å dampe bunsene.


Spør din lokale slakter eller kjøttdisk om de har hel svinenakke, som regel har de dette da det er det de bruker til nakkekoteletter.

Når du lager steambuns er det lurt å lage litt mer enn du tror, for dette er noe som det blir spist mye av.


Oppskriften er til ca 15 stk steambuns med fyll, det er nok til ca 4 personer. Svinenakken skal steke over natten, men det er det eneste utenom deigen som tar tid.


Pulled pork

800 gr hel svinenakke

2 dl soya

1 ss sesamolje

2 ss hoisin saus

2 ss grovhakket koriander

1 fedd finhakket hvitløk


Slik gjør du:

  1. Bland sammen soya, sesamolje, hoisin med koriander og hvitløk. Ha det i en brødpose sammen med svinenakken og rist godt. La det marinere i et par timer.

  2. Legg svinenakke med marinade over i en ovnsform og dekk med alufolie. Stek på 90 grader varmluft i ca 10-12 timer (helst over natten) Du skal klare og dra (pull) den fra hverandre med to gafler lett.

  3. Kok inn marinaden til en saus og bland sammen med pulled pork før servering. Hold pulled pork varm under lokk

Steambuns

500 gr Red Lotus hvetemel

5 ss sukker

3 ss melkepulver

1 ts salt

1 ts tørrgjær

½ ts bakepulver

½ ts natron

2 ss solsikke olje

2,5 dl kaldt vann (+ litt ekstra om det trengs)


Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle og begynne å elt på lav hastighet.Bland sammen olje og vann å spe inn i melet. Elt deigen sammen på middels hastighet.

  2. La den elte i ca 10 minutter, den skal «slippe» eltebollen, det vil si at deigen ikke sitter fast i bollen.

  3. Dekk til med plastfolie og la deigen heve i 1 ½ - 2 timer til den har doblet seg i størrelse.

  4. Skrap deigen ut av bollen og fordel i ønsket antall steambuns. Rull til små boller og la disse ligge under et klede i 10 minutter.

  5. Rull de så litt avlang før du kjelver de et par millimeter tykk.

  6. Press litt på midten med lille fingeren og pensle ene halvdelen med litt rapsolje.

  7. Brett så over den andre halvdelen.

  8. Legg steambunsene i bambussteamer. Det er lurt å klippe til et bakepapir og legge nedi, slik at ikke bunsa fester seg. La de heve i steameren i 10-15 minutter.

  9. Sett over en gryte med kokende vann og damp steambuns i 5-6 minutter til de er luftig og ferdig.

Kålsalat

½ stk spisskål

4 stk reddik

3 stk gulrot

1 dl soya

1 ss sesamolje

1 ss hoisin saus

1 stk lime

2 ss sesamfrø


Slik gjør du:

  1. Del spisskålen i to og kutt den i tynne strimler. Skrell gulrot og reddik, og rasp grov. Bland sammen med kålen.

  2. Bland sammen soya, sesamolje, sesamfrø, hoisin og saften av lime, og vend godt inn med kålen.

Sriracha majones

1 stk egg

2,5 dl nøytral olje

1-2 ts sriracha

1 stk lime

salt

Slik gjør du:

  1. Ha egg og ca 1 ss limesaft i et litermål. Spe inn olje mens du mikser med en stavmikser.

  2. Smak til med Sriracha, limesaft og salt.

Steambuns er godt når det toppes med litt snittet vårløk og agurkstrimler.


Oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

245 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS