Steambuns med pulled pork og spicy coleslaw

Steambuns er en av disse mattrendene som har blitt en favoritt med god grunn.
Disse har vi fylt med pulled pork og en spicy coleslaw. Skikkelig digg mat som passer godt når det blir finere vær ute.
Det finnes mange måter å lage pulled pork på, den beste er nok og rube den med krydder før du røyker den på lav varme over lang tid.
Men det og ha en smooker er ikke alle forunt, så versjonen har vi laget er svinenakke som vi har krydret og kokt lenge med en tomatisert saus. Det funker nesten like bra, og smaker utrolig digg.
Servert med steambuns, spicy kål salat og annet tilbehør er det like godt for både store som små.
Nivå: Enkel Tid: 7-8 timer (det skal koke lenge) Porsjoner: Nok til alle steambunsene og litt til.
Du trenger:
Ca 800 gram hel svinenakke
2 ss tacokrydder
1 ss brunt sukker
1 pk hakkede tomater
2 feddhvitløk
1 stk liten kål
1 stk rødløk
3 stk gulrot
1 boks creme fraiche
2 ss finhakket koriander
2 ts sriracha
saften av ½ stk lime
2 stk vårløk
1 stk agurk
salt og pepper
Slik gjør du:
Gni inn svinenakken med tacokrydder og brunt sukker som du har blandet sammen. La det gjerne ligge med ruben over natten.
Ha kjøttet i en gryte sammen med hakkede tomater, hvitløksfedd og 1 dl vann.
La kjøttet småkoke lenge på lav varme, helt du kan rive/pulle det fra hverandre. Dette tar en del timer, så beregn god tid.
Det er bedre og varme opp pulled pork litt før servering enn å servere pork som ikke er pulled.
Mens kjøttet småkoker gjør du klar tilbehøret.
Kutt kål, rødløk og gulrot i tynne strimler og bland sammen.
Rett før servering blander du i 2-3 ss med sriracha dressing i kålsalaten.
Sriracha dressingen lager du ved og blande sammen creme fraiche, koriander, sriracha, saften av lime og smaker til med salt.
Finsnitt vårløken og kutt agurken i strimler.
Server ny dampede steambuns med pulled pork og godt tilbehør.
Håper det smaker!