• Kokken

Stekt laks med grønnsaker og potetsalat


Stekt laks med grønnsaker og en deilig, lun potetsalat er perfekt hverdagsmat syntes vi. Enkel å lage, godt å spise, og noe som de aller fleste liker.

Særlig mye mer er det ikke å si om denne oppskriften.

Tid: 30 minutter. Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

600 gr skinn og beinfri laksfilet

240 gram små poteter

3-4 ss rømme

1 ss god sennep

6 stk reddik

1 pk sukkererter

1 pk aspargesbønner

1 stk sitron

Salt og pepper



Slik gjør du:

  1. Ha potetene i en gryte, og dekk de med vann. Ha i litt salt og sett på kok.

  2. Del laksen i porsjoner, og krydre den med salt og pepper. La fisken ligge i 5-6 minutter.

  3. Del reddik i båter, kutt aspargesbønner og sukkererter i biter. Kok raskt (2 minutter) i lettsaltet vann.

  4. Stek laksen i en middelsvarm stekepanne med litt stekeolje. Begynn og stek på skinnsiden, når den er gyllen så snur du den, og steker like lenge på andre siden.

  5. La fisken hvile i 4-5 minutter før servering.

  6. Når fisken hviler, lager du en god potetsalat. Bland kokt potet med rømme og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  7. Server stekt laks med grønnsaker og kremet potetsalat.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er en del av måltidsplanleggeren Hverdags

42 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png