top of page
 • Kokken

Stekt laks med søtpotet, grønnsaker og asiatiske smaker

Oppdatert: 19. mai 2019


Super hverdagsmiddag!

Saftig laks med masse digge grønnsaker og andre gode smaker. En veldig god, sunn og næringsrik middag.

Hver nøye når du kjøper laksen slik at du får så like porsjoner som mulig.


Dette oppskriften er beregnet til 4 personer.

 

Du trenger

150 gr  laks filet uten skinn og bein per person

3 stk  mellomstore søtpoteter

1 stk  brokkoli

1 stk    hjertesalat

½ stk   rødløk

1 pk     aspargesbønner

1 pk     reddik (ca 8 stk)

1 ss     sesamfrø

1 dl      soya

1 ss     fish sauce

1 ss     sesamolje

1 stk    lime


 

Slik gjør du:

 1. Sett stekeovenen på 200 grader. Søtpotetene tar lengst tid, så det kan være lurt å starte med å pakke disse inn i aluminiumsfolie. Bak søtpotene i ca 45 minutter, da blir de gode og møre. Skrell potetene mens de er varme, da slipper skallet lettere. Mos søtpotetene i en skål med litt limesaft og soyasaus.

 2. Skjær av mesteparten av stilken på brokkolien (ta gjerne vare på den og bruk den i salater etc). Kok opp 2 liter vann med 2 ss finsalt. Del brokkolien i 8 båter og kok i 2 minutter.

 3. Tøm ut vannet og tørk av brokkolien. Legg brokkolien i en stekeform, dryss over litt olivenolje og sesamfrø. Stek på 200 grader i 30 minutter.

 4. Del reddiken i fire deler og aspargesbønnene i to, og la dem koke i 2 minutter i det samme vannet som du kokte brokkolien.

 5. Hjertesalaten deles i 4 deler og stekes i en varm stekepanne på snittflaten. Stekes til salaten får en gyllen farge. Dryss over litt olivenolje og salt før servering.

 6. Rødløken høvles i tynne flak. Legg flakene i en skål sammen og tilsett saften fra ½ lime, bland godt. Sitrussaften vil gi løken en fin rosa farge og litt syrlig smak.

 7. Strø litt sesamfrø over en tallerken, legg fiskestykkene med skinnsiden ned. Dryss litt fint salt over fisken og la fiskestykkene ligge i 15 minutter.

 8. Varm opp en stekepanne til middels varme, ha i litt olivenolje å stek fisken gyllen på begge sider. Stek fisken på siden med sesamfrøene først.

 9. Etter fisken er stekt bakes den i en stekeform på 200 grader i 5-7 minutter. La fisken hvile i 5 minutter før servering. PS! Du trenger ikke mye olje i pannen fordi fisken allerede er fylt med masse sunt fett.

 10. Sausen er veldig enkelt å lage. Det eneste du trenger å gjøre er å blande blande 1 dl soyasaus, 1 ss fish sauce, 1 ss sesamolje og saften fra ½ lime.

Håper det smaker!

158 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page