top of page
  • Kokken

Stekt torsk med potetkrem og soyasmør


Vestlendingen i oss må alltid ha fisk til middag, men vi tør og påstå at denne oppskriften passer for alle. Et saftig stykke torsk, men en fløyelsmyk potetkrem og brunet smør tilsmakt soya er skikkelig hverdagskos.


 

Du trenger:

180 gr torskefilet uten skinn og bein per person

8 stk mellomstore mandelpotet

1-2 dl melk

50 gr spinat

150 gr smør

1 fedd hvitløk

2 ss soya

½ pk sukkereter eller aspargesbønner

salt og pepper


 

Slik gjør du:

  1. Skrell potetene og sett på kok. Når de er ferdig kokt så siler du av vannet og lar de dampe litt av seg før du presser det igjennom silen, eller moser med en potetstamper. Rør inn melk og 50 gram smør, blir den litt tykk har du i mer melk. Ha så i spinaten og smak til med salt og pepper.

  2. Ha 100 gram smør i en gryte sammen med hvitløksfeddet. Kok på middels varme til det blir gyllent brunt. Avkjøl smøret litt før du har i soya.

  3. Del torskefileten i jevnstore porsjoner. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til den er middelsvarm. Ha i stekeolje, og legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. La fisken steke i 4-5 minutter til den blir gyllen og slipper stekepannen. Snu fisken, og stek den like lenge på andre siden. Ta fisken ut av pannen, og la den hvile 10 minutter før servering, da blir den saftig og god.

  4. Kutt sukkererter i to, og kok de raskt i lettsaltet vann.

  5. Server torsk med potetkrem, soyasmør og sukkererter.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

248 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page