• Kokken

Stekt torsk på meksikansk vis


Dette er en ypperlig rett når du vil lage fredagstacoen på en ny måte. Stekt, saftig torsk med masse godt tilbehør, servert i hjertesalatblad. En artig, velsmakende og sunn vri på fredagstacoen.


Tilberedningstid: 30 min Antall porsjoner: 4 stk


Dette trenger du:

800 gr skinn og beinfri torskefilet

3 ss tacokrydder

2 stk små rødløk

1 stk hjertesalat

1 stk avocado

1 stk liten mango

1 beger cherrytomat

1 stk limesriracha og koriander

nachochips


Slik gjør du:

  1. Del torskefileten i 100 grams porsjoner. Krydre disse med tacokrydder. Varm opp en stekepanne med litt stekeolje. Stek fisken på middels-høy varme, 2-3 minutter per side. Begynn å steke fisken på skinnsiden. La fisken hvile 10 minutter, og varm den opp i ovn (5-6 minutter på 160 grader) før servering.

  2. Når fisken er ferdig stekt så skal den flake seg lett, det vil si at den skal være enkelt å «bryte» den i biter.

  3. Skrell rødløk og høvl den i tynne skiver, bland med saften av 1 stk lime.

  4. Skrell mango og avocado, og kutt i små biter. Kutt cherrytomat i samme størrelse.

  5. Riv forsiktig bladene til hjertesalaten av stilken. De ytterste bladene kan kastes om de er stygg. Skyll resten av bladene i kaldt vann, og tørk av de med papir.

  6. Server torsken i salatblader med ønsket tilbehør, knuste nachochips, koriander og sriracha.

Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS