
Stekt torsk på meksikansk vis

Dette er en ypperlig rett når du vil lage fredagstacoen på en ny måte. Stekt, saftig torsk med masse godt tilbehør, servert i hjertesalatblad. En artig, velsmakende og sunn vri på fredagstacoen.
Tilberedningstid: 30 min Antall porsjoner: 4 stk
Dette trenger du:
800 gr skinn og beinfri torskefilet
3 ss tacokrydder
2 stk små rødløk
1 stk hjertesalat
1 stk avocado
1 stk liten mango
1 beger cherrytomat
1 stk limesriracha og koriander
nachochips
Slik gjør du:
Del torskefileten i 100 grams porsjoner. Krydre disse med tacokrydder. Varm opp en stekepanne med litt stekeolje. Stek fisken på middels-høy varme, 2-3 minutter per side. Begynn å steke fisken på skinnsiden. La fisken hvile 10 minutter, og varm den opp i ovn (5-6 minutter på 160 grader) før servering.
Når fisken er ferdig stekt så skal den flake seg lett, det vil si at den skal være enkelt å «bryte» den i biter.
Skrell rødløk og høvl den i tynne skiver, bland med saften av 1 stk lime.
Skrell mango og avocado, og kutt i små biter. Kutt cherrytomat i samme størrelse.
Riv forsiktig bladene til hjertesalaten av stilken. De ytterste bladene kan kastes om de er stygg. Skyll resten av bladene i kaldt vann, og tørk av de med papir.
Server torsken i salatblader med ønsket tilbehør, knuste nachochips, koriander og sriracha.
Håper det smaker!