Superdigge havreboller


Disse bollene er perfekte til tur nå på høsten, foran peisen med litt varm kakao eller til søndagsfrokosten med litt brunost og blåbærsyltetøy. Dette er en grunndeig for søt bakst med havregrøt. Vi har laget kanelsnurrer (Bergenseren i meg skriker etter skillingsbolle...), men her er det bare fantasien som setter grenser. Saftig bakst kan vi nesten garantere uansett form!


Havregrøt til frokost eller kvelds betyr ofte litt rester av havregrøt. Og denne havregrøten er nøkkelen til å lage disse superdigge havrebollene (du kan selvsagt bruke nylaget havregrøt og ikke restegrøt)


Har vi laget denne oppskriften for at bollene skal være "sunnere" tenker du. Nei, det er rett og slett for og bruke opp rester. Om disse bollene ikke hadde smakt godt, hvert tørr eller bare ikke gitt mening å lage, hadde vi ikke hatt dette som en ny bolle favoritt. Og vi er glad i boller...


PS! Disse bollene holder seg saftig i flere dager, og du kan fint fryse de inn.


Havreboller - oppskriften er til to brett boller (ca 18 stk)


Du trenger:

800 gr hvetemel

1 dl sukker

1 pk tørrgjær

2 ts kardemomme

200 gr kald havregrøt

5 dl melk

150 gr romtemperert smør i terninger

1/2 ts salt


Slik gjør du:

  1. Ha hvetemel, sukker, gjær og kardemomme i en bakebolle.

  2. Elt på lav hastighet, og tilsett grøten. Spe inn melk og tilsett smør i terninger.

  3. Når deigen har eltet i 5 minutter tilsetter du saltet og elter i 2-3 minutter til på litt høyere hastighet.

  4. Dekk til deigen og hev til ca dobbel størrelse. (ca 60 minutter)

  5. Nå er deigen klar til utbaking av boller etter ønske.

  6. Kanelsnurrene vi laget penslet vi med rikelige mengder smeltet smør, kanel og sukker.

  7. La bollene hvile i 30 minutter før steking. Disse bollene må stekes på over og undervarme, og ikke høyere enn 180 grader. Siden det er såpass mye fukt i dem, trenger de litt lavere temperatur og lenger tid. Kanelsnurrene stekte vi i 15 minutter.

  8. Pensle bollene med litt sammenpisket egg etter steking.


Håper det smaker



111 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS