
Superdigge ostehorn

Vi liker å lage vår egen brødbakst, og nå er vi inne i en periode hvor vi virkelig liker å bruke lin og chiafrø, det jo ikke feil med saftig og godt bakverk.
Men som alltid har kidsa et lite innspill (ønske), og disse ostehornene er et resultat av det. Disse er like god i matpakken, som de er nystekte på frokostbordet.
Du trenger:
5 dl kaldt vann
2 ss linfrø
2 ss chiafrø
600 gr siktet hvetemel
100 gr sammalt hvetemel
1 ts sukker
1 ss tørrgjær
2 ss nøytral olje
1 dl vann
Raspet ost
Paprika krydder
Tørket oregano
Slik gjør du:
Kok opp 5 dl vann med lin og chia, kjøl ned.
Ha alt det tørre (ikke paprika og oregano) i en bakebolle og elt inn det våte med eltekrok i en kjøkkenmaskin, elt i 15 min på middels hastighet.
Dekk bollen med plastikk og hev på en lun plass til deigen er dobbel så stor.
Kjevle deigen til en rund form og kutt som en pizza (8 stk).
Strø paprika, oregano og ost jevnt utover deigen og rull dem sammen til horn.
Ha dem over på bakepapir og brett, hev dem i ca. 30 min på en lun plass.
Stek på 180*c i 20 min, og avkjøl på rist.
Håper det smaker!