• Kokken

Supergod lammefrikasse


Lammefrikasse er en god gammel klassiker som sikkert lokker frem et barndomsminne eller to hos mange av oss.

En supergod lammefrikasse en noe av det aller beste man kan lage til søndagsmiddag, spesielt nå som lammekjøttet begynner og komme i butikkene.


Et lite tips er å bruke fårikål kjøtt, dette er også supert til frikasse. Men masse gode rotgrønnsaker som også er i sesong, et godt nystekt brød og smør er det fort gjort at venner og familie inviterer seg selv på middag til deg.



Lammefrikasse (4 porsjoner)

Du trenger:

1 kg     lammekjøtt

½ stk   sellerirot

3 stk    gulrot

2 stk    løk

1 stk    purreløk

1 feddhvitløk

1 liter  vann

50 gr   smør

50 gr   hvetemel

Sitron

Kokte poteter

Persille



Slik gjør du:

  1. Ha kjøttet i en dyp kasserolle å ha i vann. Ha på lokk og la kjøttet småkoke i et par timer til den slipper beinet eller er mørt. Fjern skummet som danner seg i ny og ne med en skje eller øse. Sil av kraften, denne bruker du til å lage saus.

  2. Kutt opp grønnsakene i jevne, mellomstore biter og kok mør i litt av kraften. Nå har lammekjøttet fått avkjølt seg litt, så da kan du plukke det fra beina.

  3. Lag saus ved å smelte smør i en kasserolle å røre inn hvetemelet. Spe inn varm kraft litt og litt mens du rører slik at det ikke klumper seg.

  4. La sausen småkoke i 10-15 minutter før ha i lammekjøtt og grønnsaker.

  5. Smak så til med salt, pepper og litt sitronsaft.

  6. Server med kokte poteter du har vendt med litt smør og hakket persille, nystekt brød og godt smør.

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS