Supersaftig brød

Dette brødet lager vi veldig ofte. Til og med ungene spiser det til tross for alle frøene i brødet. Det er super saftig og holder seg godt og saftig dagen etter også.
Hemmeligheten ligger i frøene.
Koker du de opp med deler av væsken, så slipper de fra seg stivelse, og stivelsen binder væske som igjen gjør at brødet blir saftig.
Et godt tips her er å koke frø blandingen i god tid før du trenger den. For den må avkjøles før den kan brukes i deigen.
Du trenger:
4 dl vann
2 ss linfrø
2 ss chiafrø
500 gr siktet hvetemel
100 gr sammalt hvetemel
1 ss gjær
1 dl kald vann
1 ts salt
Slik gjør du:
Kok opp 4 dl vann sammen med frøene og avkjøl.
Ha mel, gjær og frørøren i en bolle og elt det i kjøkkenmaskinen.
Ha så i resten av vannet og elt i 15 min på mellom hastighet.
Ha i saltet og elt i 5 min på mellom hastighet.
Dekk til bollen med plastikk og la deigen heve til dobbel størrelse på en lun plass.
Rull ut deigen til brød eller brytebrød, dekk til med plastikk og la den heve i 30 min på en lun plass ( et godt tips er å heve den på tineprogram i stekeovnen).
Stek i forvarmet ovn på 190*c i 25-30 min, eller 15-20 min om det er brytebrød.
Håper det smaker!
