Sveitsisk smørkrem med vaniljesmak.

Dette er en krem jeg liker godt å bruke til muffins og kaker.

Den er luftigere og lettere enn den vanlige smørkremen med melis og smør.

vansklighetsnivået er jo litt høyere også da, men følges oppskriften godt og en dose med tålmodighet så bør de fleste klare dette.

Denne oppskriften er nok til 40 små muffins. Skal du ha mer krem på de enn det jeg har på bildet så må du øke mengden krem eller lage mindre muffins.



Du trenger:

240 gr eggehviter

400 gr sukker

350 gr usaltet smør

1 ts vanilje essens

1 klype salt



Slik gjør du:

  1. Gjør klart alt utstyr du trenger før du begynner å lage kremen, på den måten får du mer kontroll og unngår stress og feil.

  2. Vei opp smøret, kutt det i ternininger og sett det inn i kjøleskapet.

  3. Sett på en liten gryte med litt vann til kok.

  4. Ha sukker og eggehviter i en bolle som passer på gryten, bollen skal ikke være i kontakt med vannet. Ikke sett bollen på gryten før du er klar.

  5. Gjør klar kjøkkenmaskinen med en ren bolle og piskeris. Du trenger også slikkepott, visp og farger om du skal farge kremen.

  6. Ha ryddet til en plass i kjøleskapet orm du må kjøle ned kremen underveis.

  7. Da kan vi begynne.

  8. Eggehviter og sukker skal piskes rolig over vannbadet til det når en temperatur på 71*c.

  9. Ha røren i kjøkkenmaskinen og ta ut smøret fra kjøleskapet.

  10. Pisk den varme røren på middels hastighet til den blir en fast marengs som ikke faller sammen.

  11. Når marengsen er blitt stiv så piskes smørterningene inn i marengsen litt og litt om gangen.

  12. Øk hastigheten litt.

  13. La smøret piskes helt inn før du har i ny ladning smør.

  14. når alt smøret er i så har du i salt og vanilje essens.

  15. Hvis kremen er bløt nå så sett den inn i kjøleskapet i 10-20 min og pisk på høy hastighet.

  16. Er kremen for fast nå så setter du den litt over vannbadet slik at kremen smelter litt i bollen og pisk den så på høy hastighet.

  17. Så kan du piske inn farge.

  18. Bruk gelefarger slik at du tilsetter minst mulig ekstra væske i kremen.

  19. Pass på at det du skal ha kremen på må være nedkjølt, for ellers smelter kremen.


Tilsett farger i smørkremen din, da får du funky muffins!


Håper det smaker<3




203 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS