• Kokken

Svinekoteletter med grønnsaker og ris


En smakfull, god og spennende hverdagsmiddag er aldri feil!

Gode, smaksrike og enkle hverdagsmiddager som er inspirerende og spennende, er en sak som står oss nært.


I en hektisk og travel hverdag er det fort gjort at middagen kan bli litt ensformig i lengden.

Men selv med få ingredienser kan du lage en skikkelig digg middag til deg og dine, som ikke tar for lang tid å lage.


Slik som denne asiatisk inspirerte middagen med svinekoteletter, ris, grønnsaker og en digg soyasaus.


Tid: 20-30 minutter Antall porsjoner: 4 stk


Du trenger:

800 gr svinekoteletter med bein (gjerne røkt)

2 fedd hvitløk

Salt

Pepper

Stekeolje

Litt smør

1 stk brokkoli

2 stk løk

2 dl soya

1 stk appelsin

½ ts revet ingefær

2 ss sesamfrø

Sitron

Nok ris til 4 personer, se anvisning på pakken. Bruk gjerne fullkornet.


Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. Hold den lun i gryten under lokk når den er ferdig kokt.

  2. Sett på en gryte med vann som du skal koke løken og brokkoli i. Sett stekeovnen på 160 grader varmluft, den skal du bruke til kotelettene.

  3. Krydre svinekoteletter med salt og pepper. Varm opp en stekepanne og tilsett litt stekeolje. Stek kotelettene på begge sider til de er gyllen. Ha i litt smør og et par hvitløksfedd. Stek kotelettene i et par minutter til på begge sider. Ha de så over i en ildfast form og stek i ovnen i ca 10 minutter til de er gjennomstekt. Husk at kotelettene har godt av å hvile litt etter at de har stått i ovnen, gjerne 6-7 minutter før servering, da blir de ekstra saftig.

  4. Når kjøttet står i ovnen gjør du klart resten.

  5. Kutt av stilken og toppen på løken, skrell og del den i 4 båter. Kok løken i 5-6 minutter til den er mør. Ta den ut av vannet.

  6. Kutt av litt av stilken på brokkolien. Del så brokkolien i 8 båter, disse skal du koke i 4-5 minutter til den er mør.

  7. Stek løk og brokkoli i en stekepanne med litt stekeolje til de blir lett gyllen. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

  8. Kutt av toppen og bunnen på appelsinen og skjær vekk skallet og det hvite. Skjær ut filetene på appelsinen og kutt i fine biter. Bland sammen med soya, saften fra appelsinen, finraspet ingefær og sesamfrø.

Server stekte koteletter med kokt ris, grønnsaker og soyasaus.


Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS