• Kokken

Svinespyd satay


Svin satay er en god, velsmakende og spennende middag som passer like godt i helgen som til hverdags. Denne asiatisk inspirerte retten med en satay-saus er så god at den fort blir en slager som man vil spise om igjen og om igjen. Da er det jo bra at du kan bytte ut svinekjøttet med kylling eller lignende om du føler for det.

Kjøttet kan grilles ute, eller stekes/grilles på panne, alt etter vær og føreforhold.


Tid: 30 minutter.        Nivå: Enkel.     Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

600 grsvinekjøtt

Grillpinner

1 pk     ris (boil in bag) eller ca 50-60 gr ris per person

2 stk    hjertesalat

1 stk    mango

1 stk    rødløk

1 stk    grapefrukt

1 stk    lime

100 gr cherrytomat

½ stk   agurk

2 ss     sataysaus (til pensling av kjøtt) Oppskriften finner du under fremgangsmåte

Korinader



Slik gjør du:

  1. Sett ris på kok, følg anvisning på pakken.

  2. Mens risen står på kok og grillen evnt gjør seg varm gjør du klar grillspydene og salaten.

  3. Kutt kjøttet i jevne biter, 5-6 biter per spyd er bra. Tre kjøttet på grillspydene, bruker du trepinner er det lurt å legge disse litt i vann først om du skal grille. Etter at du har tredd kjøttet på spydene så kan du klippe av endene slik at de ikke blir så lange.

  4. Grill eller stek kjøttet ca. 3-4 minutter per side på høy varme. Dette avhenger strengt tatt av hvor stor kjøttbitene er.

  5. Snitt rødløken i tynne skiver. Mariner denne med juicen fra lime, da får den en god og syrlig smak (la stå minst 10 minutter). Kutt mango og agurk i små terninger, del tomater i fire. Sil av væsken fra løken og bland sammen med de andre grønnsakene. Ha i «fileter» fra grapefrukt du har kuttet i biter og koriander til slutt. Grapefrukt «fileter» lager du ved å skjære av skallet og det hvite med en kniv før du skjærer ut båtene av frukten.

  6. Del hjertesalat i fire å gi en rask runde på grillen etter at du har grillet kjøttet.

Server svinespyd med ris, salat og litt sataysaus som dipp.



Sataysaus

Du trenger:

150 gr peanøttsmør (enten kjøp eller et du har laget selv, oppskrift finner du her)

1 stk    lime

2 ss     soya

½ ts     sriracha eller litt finhakket chili og hvitløk om du ikke har (ca ½ ts tilsammen er nok)

1 ss     honning

1 ss     hakket korinader



Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene, er den litt tykk så sper du den ut med litt vann.

  2. Oppbevar på et glass i kjøleskapet.

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS