Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS

  • Kokken

Syltet sild

Oppdatert: 23. nov. 2019


Sild hører julen til, og hjemmelaget syltet sild er veldig godt. Enkelt å lage er det og, og du kan variere med krydder og smak etter ønske.


Tilberedningstid: 30 min Antall porsjoner: 1 mellomstort norgesglass


Dette trenger du:

5 stk sildefileter

3 dl vann

2 stk stjerneanis

10 gr dill

1 dl eplecider eddik

1 ss sukker

0.5 stk gulrot

0.5 stk liten fennikel

0.5 ts karve



Slik gjør du

  1. Høvl gulrot og fennikel i tynne skiver. Kok opp vann, eddik, sukker og krydder. Trekk av varmen, å ha i gulrot, fennikel og dill. La det stå og avkjøle seg.

  2. Kutt sildefileten i skiver, beregn 8-10 skiver per filet. Smak på sildefiletene, er de for salt, kan det være lurt å skylle de litt i kaldt vann.

  3. Ha silden i laken, og sett i kjøleskapet slik at det får avkjølt seg.

  4. Ha på glass, og oppbevar kjølig.

Håper det smaker!

12 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png