Syltet sild
Oppdatert: 13. des. 2020

Sild hører julen til, og hjemmelaget syltet sild er veldig godt. Enkelt å lage er det og, og du kan variere med krydder og smak etter ønske.
Tilberedningstid: 30 min Antall porsjoner: 1 mellomstort norgesglass
Dette trenger du:
5 stk sildefileter
3 dl vann
2 stk stjerneanis
10 gr dill
1 dl eplecider eddik
1 ss sukker
0.5 stk gulrot
0.5 stk liten fennikel
0.5 ts karve
Slik gjør du
Høvl gulrot og fennikel i tynne skiver. Kok opp vann, eddik, sukker og krydder. Trekk av varmen, å ha i gulrot, fennikel og dill. La det stå og avkjøle seg.
Kutt sildefileten i skiver, beregn 8-10 skiver per filet. Smak på sildefiletene, er de for salt, kan det være lurt å skylle de litt i kaldt vann.
Ha silden i laken, og sett i kjøleskapet slik at det får avkjølt seg.
Ha på glass, og oppbevar kjølig.
Håper det smaker!