• Kokken

Tørrfisk – på grillen!


Grillet tørrfisk med potetsalat og syltet løk

Tørrfisk er helt tipp topp grillmat, og noen som absolutt anbefales. Det er lett å grille, og du kan server med en mengde ulike tilbehør. Men vi liker og «keep it simple».


Når du skal grille tørrfisk er det et par ting du må tenke på:

Bruk alltid utvannet tørrfisk, de fleste velassorterte butikker har dette.

Saltmessig er tørrfisk det motsatte av klippfisk, og trenger litt salt.

Det er godt med marinader til tørrfisk, men dette bør pensles på tilslutt, slik at tørrfisken ikke fester seg i grillen.

Grill fisken på skinnsiden slik at den får varme, og legg ned over i en form, slik at den kan få trekke seg ferdig, da har du mer kontroll på resultatet.


Serveres med kremet potetsalat og syltet løk



Du trenger:

800 gr ferdig utvannet tørrfisk

Rapsolje

50 gr smør

2 fedd hvitløk

Urter

600 gr poteter

4 ss rømme

1 ss god sennep

3 stk løk

1 stk sitron

Salt og pepper

Slik gjør du:



Forvarm grillen.

  1. Kok potetene ferdig i lettsaltet vann, sil av vannet å la det avkjøle seg litt. Bland sammen med 4 ss rømme og 1 ss god sennep. Smak til med salt og pepper.

  2. Skrell løken og hvøl den i tynne skiver. Bland sammen med saften fra sitron.

  3. Pensle tørrfiskstykkene på skinnsiden med litt rapsolje, krydre med salt og pepper.

  4. Grill tørrfisken på skinnsiden til den får et fint mønster, og løsner fra grillen.

  5. Legg den over i en form (som passer på grillen) med grillmønsteret opp, sammen med smør, hvitløksfedd og urter etter ønske.

  6. Sett formen på grillen, og la fisken trekke under lokk i ca 10 minutter til den flaker seg.

Server med potetsalat og syltet løk. Håper det smaker!


Ha tørrfisken i en ildfast form med hvitløk, urter og smør. Da blir den ekstra god

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS