Taco med grillet torsk og ananas

Endelig er grill sesongen i gang og da passer det ypperlig med noe friske, gode å sprø torsketacos.
Disse er en festlig liten greie med masse freshe smaker. Har du ikke smakt grillet ananas før er det bare å glede seg. Den får en syrlig og søt smak som er helt magisk.
Torsken «marinerer» vi i litt olivenolje som er blandet med tacokrydder, ingen dum ting det.
Bruker du grove tacolefser tør vi påstå at dette er en rimelig sunn grillmiddag og.
Nivå: Enkel Tid: 20-30 minutter (så lenge grillen er varm) Porsjoner: 4 stk
Du trenger:
700-800 gr torksefilet uten skinn og bein
3 ss tacokrydder
3 ss olivenolje
8 stk tacolefser
1 stk ananas
2 stk hjertesalat
2 stk rødløk
3 stk lime
2 stk avcoado
1 pot koriander
Slik gjør du:
Fyr opp grillen, om du har kull eller gass er det viktigste at grillen er skikkelig varm.
Del torsken i jevne store biter. Bland sammen tacokrydder og olivenolje i en brødpose.
Ha i fisken å bland godt sammen. La den ligge og marinere frem til du skal begynne å grille.
Mens fisken «marineres» og grillen blir varm gjør du klar tilbehøret:
Skrell rødløk, høvl i tynne skiver å bland med saften av en lime og litt salt.
Del avocado i to å fjern skall og stein. Ha i et litermål med saften av en lime, to spiseskjeer hakket koriander og litt salt. Mix sammen med en stavmixer.
Skrell ananasen, del den i åtte båter å fjern kjernen.
Del hjertesalaten i to på langs og tortillalefsene i to på midten.
Grill fisken med den siden skinnet har hvert på ned. Det er bedre å grill fisken kun på en siden under lokk og faktisk få den hel av grillen enn å holde på å snu på den hele tiden.
Når fisken er ferdig har du den over i en ildfast form og drysser over litt koriander.
Har du stor nok grill så griller du ananasen samtidig som fisken, den trenger ikke like lang tid, kun et par minutter per side. Kutt ananasen i biter etter den er grillet.
Lefser og hjertesalat griller du raskt når du har tatt fisken av grillen, begge deler går raskt å grille.
Server torsk i sprø grillede lefser med ønsket tilbehør.
Håper det smaker!