• Kokken

Taco med sprøstekt kylling

Oppdatert: 24. mai 2019


Taco kommer i alle former og varianter, slik som denne med sprøstekt kylling!

Noe av det vi liker best med taco er at det kan varieres i uendelige varianter. Denne gangen laget vi tacoen med sprøstekt kylling, en litt spicy tomatsalat og masse annet digg tilbehør.


Enkelt å lage, og veldig godt! I denne oppskriften er det brukt kyllinglår, det er mer smak og saftigere kylling, men du kan bruke bryst om du vil.


Tid: 30 min Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

600-800 gr kyllinglårfilet (helst med skinn)

4-5 ss tacokrydder

200 gr gode små tomater

2 stk lime

½ ts chili

1 stk mango

1 stk granateple

2 stk avocado

12 stk gode tacolefser (eller flere, det kommer ann på hvor mye taco dere spiser)

korinader

maldonsalt



Slik gjør du:

  1. Krydre kyllinglårene med tacokrydder. Bruk mesteparten på kjøttsiden, slik at du kan sprøsteke skinnet på kyllingen, uten at krydderet blir brent.

  2. Stek kyllingen på middels varme i en panne med litt olje til skinnet er gyllent og sprøtt.

  3. Ha over i en ildfast form, og etterstek ca 10 minutter på 180 grader varmluft i stekeovnen. Husk at du må ligge kyllingen med skinnsiden opp, ellers så blir skinnet «slapt»

  4. Del tomatene i små biter, ha i chili, og smak til med limesaft og salt.

  5. Del avocado i to, ta ut stein, og fjern skall. Ha i en bolle og mos med en gaffel. Smak til med limesaft, finhakket koriander og salt.

  6. Kutt mango i små terninger og bland med granateple-kjerner.

  7. Server med gode tacolefser.

Håper det smaker!

121 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS