Taco med sprøstekt kylling
Oppdatert: 24. mai 2019

Noe av det vi liker best med taco er at det kan varieres i uendelige varianter. Denne gangen laget vi tacoen med sprøstekt kylling, en litt spicy tomatsalat og masse annet digg tilbehør.
Enkelt å lage, og veldig godt! I denne oppskriften er det brukt kyllinglår, det er mer smak og saftigere kylling, men du kan bruke bryst om du vil.
Tid: 30 min Porsjoner: 4 stk
Du trenger:
600-800 gr kyllinglårfilet (helst med skinn)
4-5 ss tacokrydder
200 gr gode små tomater
2 stk lime
½ ts chili
1 stk mango
1 stk granateple
2 stk avocado
12 stk gode tacolefser (eller flere, det kommer ann på hvor mye taco dere spiser)
korinader
maldonsalt
Slik gjør du:
Krydre kyllinglårene med tacokrydder. Bruk mesteparten på kjøttsiden, slik at du kan sprøsteke skinnet på kyllingen, uten at krydderet blir brent.
Stek kyllingen på middels varme i en panne med litt olje til skinnet er gyllent og sprøtt.
Ha over i en ildfast form, og etterstek ca 10 minutter på 180 grader varmluft i stekeovnen. Husk at du må ligge kyllingen med skinnsiden opp, ellers så blir skinnet «slapt»
Del tomatene i små biter, ha i chili, og smak til med limesaft og salt.
Del avocado i to, ta ut stein, og fjern skall. Ha i en bolle og mos med en gaffel. Smak til med limesaft, finhakket koriander og salt.
Kutt mango i små terninger og bland med granateple-kjerner.
Server med gode tacolefser.
Håper det smaker!