Tacofredag med crispy kylling og tomatiserte bønner, servert i hjertesalat

Fredagstaco med en litt annen vri. Her har vi brukt tomatiserte bønner, sprøstekt kyllinglår og andre godsaker som vi har servert i hjertesalat.
Du trenger:
600 gr kylling overlår
3 ss hjemmelaget tacokrydder
2 dl røde bønner
250 gr tomathakk
1 stk løk
2 fedd hvitløk
¼ stk chili
1 stk hjertesalat
½ stk agurk
½ stk rødløk
3 stk plommetomat
1 stk mango
cottage cheese og koriander som topping
Slik gjør du:
Legg bønner i bløtt over natten, sil av vannet å kok de mør (tar ca 25 minutter) i nytt vann.
Finhakk løk, hvitløk og chili å svisj i en stekepanne med litt olje. Ha i tomathakk og de ferdig kokte bønnene.
La stå å småkoke, når en del av væsken har fordampet smaker du til med salt og limejuice.
Fjern beinet på kyllinglår, dette gjør du enkelt ved å ”følge” beinet med en spiss kniv og så skjære det ut.
Kryddre kjøttsiden av kyllinglåret, det skal steke såpass lenge på skinnsiden for og bli sprøtt at det er fare for at krydderet kan svi seg, og overflaten bli brent.
Stek kyllingen med skinnsiden ned i en varm stekepanne med litt olje til det blir gyllent og crispy.
Snu kyllingen å stek gyllen på kjøttsiden.
Ha i en stekeform og etterstek i ovn på 180 grader i 20 minutter til den er gjennomstekt.
La kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den i strimler/skiver. Du kan fint varme den opp i ovnen litt før servering.
Høvle rødløk i tynne skiver å bland med saften fra ½ stk lime. Da blir den syrlig og god.
Kutt agurk, mango og tomat i terninger.
Fjern de ytterste lagene av hjertesalaten, vask resten av bladene i kaldt vann. Tørk de godt, men forsiktig i en salatslynge eller med litt papir. Bruk salatbladene som tacoskjell og topp med cottage cheese og koriander.
Håper det smaker!