• Kokken

Tacofredag med crispy kylling og tomatiserte bønner, servert i hjertesalat


Tacofredag med en vri? Prøv disse digge hjertesalatbladene med kylling og godt tilbehør.

Fredagstaco med en litt annen vri. Her har vi brukt tomatiserte bønner, sprøstekt kyllinglår og andre godsaker som vi har servert i hjertesalat.



Du trenger:

600 gr     kylling overlår

3 ss     hjemmelaget tacokrydder

2 dl      røde bønner

250 gr tomathakk

1 stk    løk

2 fedd hvitløk

¼ stk   chili

1 stk    hjertesalat

½ stk   agurk

½ stk   rødløk

3 stk    plommetomat

1 stk    mango

cottage cheese og koriander som topping



Slik gjør du:

  1. Legg bønner i bløtt over natten, sil av vannet å kok de mør (tar ca 25 minutter) i nytt vann.

  2. Finhakk løk, hvitløk og chili å svisj i en stekepanne med litt olje. Ha i tomathakk og de ferdig kokte bønnene.

  3. La stå å småkoke, når en del av væsken har fordampet smaker du til med salt og limejuice.

  4. Fjern beinet på kyllinglår, dette gjør du enkelt ved å ”følge” beinet med en spiss kniv og så skjære det ut.

  5. Kryddre kjøttsiden av kyllinglåret, det skal steke såpass lenge på skinnsiden for og bli sprøtt at det er fare for at krydderet kan svi seg, og overflaten bli brent.

  6. Stek kyllingen med skinnsiden ned i en varm stekepanne med litt olje til det blir gyllent og crispy.

  7. Snu kyllingen å stek gyllen på kjøttsiden.

  8. Ha i en stekeform og etterstek i ovn på 180 grader i 20 minutter til den er gjennomstekt.

  9. La kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den i strimler/skiver. Du kan fint varme den opp i ovnen litt før servering.

  10. Høvle rødløk i tynne skiver å bland med saften fra ½ stk lime. Da blir den syrlig og god.

  11. Kutt agurk, mango og tomat i terninger.

  12. Fjern de ytterste lagene av hjertesalaten, vask resten av bladene i kaldt vann. Tørk de godt, men forsiktig i en salatslynge eller med litt papir. Bruk salatbladene som tacoskjell og topp med cottage cheese og koriander.

Håper det smaker!

17 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS