Tacovårrull


Når Kokken er på tur så slår Konditoren seg løs på kjøkkenet og prøver nye ideer og smaker.

Denne vårrullen oppstod da det var en del tacorester igjen som måtte brukes opp. Og to av Konditorens favoritter er vårrull og taco, så hvorfor ikke prøve å blande de to?


Man kan vel si at dette ble møtt med en del skepsis av høvdingen sjøl, men Linn er såpass fornøyd med resultatet at hun gjerne vil dele oppskriften på disse tacovårrullene med dere. Så kan dere teste du ut selv, det er iallfall en ny måte å bruke opp rester fra tacofredagen.


Filodeig finner du i frysedisken på butikker med bra utvalg eller spesial butikker.


Ta en titt på videoen over så ser du hvordan du kan rulle opp og fritere vårruller.


Tid: ca 60 minutter. Antall: Nok til 30 vårruller.


Du trenger:

1 pk store filodeigark (30 ark)

2 pk kjøttdeig

2 pk tacokrydder (eller smak til med hjemmelaget om du har)

1 stk liten kål

1 boks mais

1 stk rød paprika

1 pk cherrytomat

1 pk glassnudler

Olje til fritering

2 stk egg til pensling


Slik gjør du:

  1. Stek kjøttdeigen med tacokrydder slik som du pleier.

  2. Snitt kålen i tynne strimler og stek litt med kjøttdeigen på slutten slik at kålen blir myk.

  3. Kutt paprika og tomat i tynne strimler eller små biter og bland med kjøttdeigen. Tilsett kokt mais. Avkjøl kjøttmiksen litt, den må ikke være varm når du pakker den inn i filoark, da revner de fort.

  4. Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll i kaldt vann slik at de blir raskt avkjølt.

  5. Ta filoark ut av pakken og pakk inn i et lett fuktig klede, da tørker de ikke ut.

  6. Legg filoark utover benken, det er lurt å ikke lage mer enn 6 vårruller om gangen til du får dreisen på det.

  7. Legg en god skje med kjøttfyll i hjørnet på filoarket, topp med risnudler. Rull opp vårrullen og brett inn sidene slik at du har en spiss igjen. Pensle spissen med sammenvispet egg og rull vårrullen. Legg den på brett med bakepapir med skjøten ned.

  8. Friter vårrull på 170 grader til de er gyllen, sprø og gjennomvarm.

Server med ja.... enten en god salsa, avocadokrem eller soya – it`s up to you!


Håper det smaker!


Vårrull med tacofyll er en ny måte å bruke opp rester av tacokjøttdeig på!


Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS