• Kokken

Tagine inspirert kylling




En tagine inspirert kyllingrett som tar comfort food til nye høyder.

Når du bruker kyllinglår er du garantert saftig kylling, og med masse gode grønnsaker blir det fort en favoritt.

Dette er en middag som nesten lager seg selv, og server du den med litt super ris er du garantert en god og smakfull middag.

Blir det rester blander du de sammen, så har du en helt topp kyllingsalat til lunsj dagen etter.

Tid: 120 minutter       Nivå: Enkelt    Porsjoner: 4 personer



Du trenger:

1,2 kg  kyllingoverlår

0,5 dl   rapsolje

1 fedd hvitløk

1 ts      salt

1 ts      cummin

1 ts      kanel

1 ts      paprika pulver

½ ts     chilipulver

1 stk    blomkål

2 stk    rødløk

200 gr cherrytomat

3 dl      ris / Bare Bra superris



Slik gjør du:

  1. Ha rapsolje, hvitløk og krydder i et litermål og mix sammen med en stavmixer.

  2. Har du ikke stavmixer finhakker du hvitløken og blander sammen med resten.

  3. Legg kyllingen i en brødpose og ha i marinaden. Bland godt sammen.

  4. Stek kyllingen på skinnsiden på middels varme til den er gyllen og crispy, dette gjør vi fordi at kyllingen smaker bedre når skinnet er stekt.

  5. Ha så kyllingen i en stor ildfast form med lokk.

  6. Fjern blander og stilken på blomkål og kutt i grove biter. Stek den rask i sammen stekepanne som du har stekt kyllingen i, da får den en kjempe god smak.

  7. Skrell løk og del den i åtte, del cherrytomatene i to.

  8. Ha i formen sammen med kyllingen, legg på lokket og stek på 160 grader i 90 minutter.

  9. Når kyllingen begynner og nærme seg ferdig koker du risen.

  10. Server varm kylling med kokt ris.

Håper det smaker!


Denne saken er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS