Terte med vaniljekrem og bær


Det er sommer og tid for gode friske bær. Denne terten med vaniljekrem er et perfekt utgangspunkt til å toppe med bær etter ønske.


Gjør den klar i forveien og stikk over i naboens hage som du kan raide for ripsbær, eller du kan selvsagt spørre om du kan bytte et stykke mot litt bær. Valget er ditt, terten er uansett perfekt med friske bær på toppen.

Her får du oppskrift tertebunn og vaniljekrem så det er bare å slå seg løs.



Tertebunn

Du trenger:

125 gr hvetemel

40 gr   melis

65 gr meieri smør

1 stk    egg



Slik gjør du:

  1. Temperer smøret og rør alt sammen i en bolle. Kna deigen godt og pakk den i plastfolie.

  2. La den ligge kjølig i minst 30 minutter.

  3. Kjevle tynt (husk å dryss med hvetemel). Ha i en paiform, legg et bakepapir og tørkede erter oppå. Stek på 160 grader i 10 minutter, ta vekk bakepapir og erter å stek i 5 minutter til.

  4. Om du vil ha lokk på paien kjevler du det tynt, skjærer det ut og stikker hull slik at den passer oppå paien.

PS! Et lite tips er å kjevle den ut på bakepapir, slik at du lettere får den oppå paien.



Vaniljekrem

Du trenger:

300 gr fløte

100 gr   sukker

4 stk    egg

2 ss     maizenna

1/2 stk   vaniljestang (kun frøene)



Slik gjør du:

  1. Ha alt i en gryte og bland godt sammen med stavmikser. Rør med slikkepott til du ser en boble (altså den begynner og koke). Kjør med stavmikser å sil igjennom en fin sil.

  2. Hell over i ferdig stekt tertebunn og stek på 135 grader varmluft i 10 minutter, avkjøl på rist før du topper med bær.

Håper det smaker!

167 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS