• Kokken

Torsk med brokkolisuppe "green curry"


"Funky" og fresh torskemiddag.

Et saftig stykke fisk med en fresh, litt spicy suppe er aldri feil.

Her har vi stekt torskerygg og laget en suppe med brokkoli, spinat og green curry.

Varmt, godt og ikke minst sunt.



Du trenger:

600-800 gr torskerygg uten skinn og bein

1 stk    brokkoli

65 gr   spinat

50 gr   grønnkål

2 ts      green curry paste

1 stk    gul løk

8 dl      kokosmelk

2 fedd hvitløk

1 stk    gulrot

1 stk    fennikel

½ pk    sukkererter

chili

koriander



Slik gjør du:

  1. Skrell og finsnitt løk og hvitløksfedd. Stekt raskt i en gryte med litt rapsolje, men ikke så lenge at løken får farge.

  2. Ha i green curry paste og bland godt sammen. Så har du i kokosmelk og brokkolien du har kuttet i grove biter. (Ta vare på brokkolistilken til salaten)

  3. La alt koke på lav varme til brokkolien er ferdig kokt.

  4. Ha det så i en blender/hurtigmixer og ha i spinat og grønnkål. Mix suppen til den er glatt og fin. Sil suppen tilbake i en gryte og smak til med litt salt og sitronsaft.

  5. Ikke kok opp suppen etter du har mixet inn spinat/grønnkål, da kan den få en litt blass farge.

  6. Det er lurt og ha stekt fisken ferdig og laget salaten før du mixer suppen, da er den fresh og fin ved servering.

  7. Del torsken i 4 jevne porsjoner og krydre med salt og pepper på kjøttsiden.

  8. Varm opp en stekepanne til middelsvarme og ha i litt rapsolje.

  9. Stek fisken på siden skinnet har hvert på til den får en fin gyllen farge og løsner lett fra stekepannen.

  10. Snu den og stek ca like lenge på andre siden. Ta fisken ut av pannen og la den hvile noen minutter før servering. Den er ferdig stekt og hvilt når den har fint klinsende kjøtt og flaker seg lett.

  11. Er fiskestykket tykt, så kan det være lurt og gi den noen minutter i ovnen på 160 grader, slik at du er sikker på at den er gjennomstekt.

  12. Skrell gulrot og brokkolistilk og høvl i tynne skiver som du så kutter i staver.

  13. Snitt sukkererter og fennikel tynt og bland sammen med gulrot og brokkolistilk.

  14. Bland inn litt koriander og tynt snittet chili i salaten om ønskelig.

Server stekt fisk med varm suppe og salat.


Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS