top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Tostada med laks

Oppdatert: 15. mar. 2019


Sprø tostada toppet med avocadokrem og laks ceviche er bare skikkelig digg!

Taco kan varieres i det uendelige og en av våre favoritter er å fritere tacolefsene slik at de blir sprø og god. Tostada er det rette betegnelsen, og disse kan toppes med alle slags godsaker.

Denne gangen gikk vi for råmarinert laks servert med avocado, mango og granateple.


Tid: 40 minutter (mer om du lager lefser selv) Porsjoner: 4 stk.


 

Du trenger:

12 stk små tacolefser (du kan bruke større, men da må du stikke de ut med en utsikker)

600 gr laksefilet uten skinn og bein

2 stk avocado

1 stk mango

1 stk granateple

1 stk rødløk

3 stk lime

1 potte korinader

1 liter frityrolje (du kan bruke raps/solsikkeolje)


 

Slik gjør du:

  1. Hell oljen i en dyp stekepanne eller vid gryte. Varm opp oljen til ca 180 grader, du kan sjekke dette ved å bruke en tresleiv. Hold sleiven ned i gryten, når det koker/bobler rundt den er det et tegn på at frityren begynner og bli varm.

  2. Friter tacolefsene til de er gyllen og sprø, husk å snu de et par ganger slik at de blir stekt på begge sider. Ferdig friterte lefser legger du på papir slik at fettet får rent av.

  3. Skrell og fjern stein på avocadoene før du moser de til en krem sammen med saften av 1 stk lime. Bruk blender eller stavmikser. Du kan også mose den med gaffel eller visp, da blir den grovere. Smak til med salt og mer limesaft om det trengs.

  4. Skrell mango og kutt mangokjøttet i biter. Bitene lager du en saus av sammen med saften av ½ stk lime. Bruk en blender eller med stavmikser.

  5. Skrell rødløk før du høvler den i tynne skiver. Bland sammen i en skål med saften av ½ stk lime. Granateple deler du i 4, før du tar ut kjernene.

  6. Fisken lager du helt til slutt, den skal bare raskt råmarineres. Kutt laksen i fine små biter å ha i en bolle. Smak til med saften av ½ stk lime, litt salt og 1 ss hakket koriander.

Server sprø tostada med alt det gode tilbehøret.


Håper det smaker!

358 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page