• Kokken

Tostadas med grillet okse og hjemmelaget chili cheese.


Knasende sprø toastadas med grillet okse og pico de gallo!

Ta tacoen til nye høyder med hjemmelagde, knasende sprø tostadas – toppet med grillet okse, pico de gallo og en fløyelsmyk chili cheese.


Det kan ikke bli så mye bedre enn dette – perfekt sommermat som nytes i godt selskap. Lag klar sprø tostadas på forhånd, en god pico de gallo med sesongens tomater, chili og koriander. Og så har du esset i ermet, en herlig fløyelsmyk ostesaus som faller i smak hos store og små. Det eneste som gjenstår da er å grille kjøttet.


Du kan enten lage tostadas fra bunn med egen deig, eller kjøpe små ferdig lefser – det er lov og jukse litt av og til!

Toastadas er nesten like fargerikt før det lages som etter!

Oppskriften er til 4-6 personer. Tid: ca 60 minutter.


Grillet okse

600 gr ytrefilet eller entrecote av okse

1 ts hakket grønn chili

1 ss flaksalt

1 dl olivenolje


Slik gjør du:

  1. Ha olivenolje, grønn chili og flaksalt i en blender, og miks sammen til en marinade.Mariner okse i marinaden i 30 minutter.Grill oksen til den er medium og rosa, skjære i tynne skiver før servering.

Tostada

175g Masa Harina (mexicansk maismel)

2 ss hvetemel

2 ss rapsolje

0,5 ts salt

2-3 dl vann


Slik gjør du:

  1. Mel og salt blandes sammen, ha i 90% av vannet og bland sammen. Deigen skal bli våt, men ikke klissete.

  2. Juster med resten av vannet om nødvendig.

  3. Lag små boller ca 20g per stkLegg de mellom 2 små bakepapir (klipp til) og press de i tacolefsepressen.

  4. Stek lefsene på takke til de får fint mønster. Dette gjør at de henger sammen under fritering.

  5. Varm opp frityren til 170 grader og friter tacolefsene til de er gyllen og sprø. Legg de ferdig friterte og sprø tostadasene på stekebrett med egnet papir, slik at de får rent av seg.

Pico de gallo - tomatsalsa

1 stk lime

½ rødløk

250 gr cherrytomat – gjerne flerfarget

½ bunt koriander

1 stk vårløk

¼ stk rød chili

Tomatsalsa


Slik gjør du:

  1. Kutt tomatene i fine terninger, legg de i en sil slik at litt av tomatjuicen siles av.Finhakk rødløk, koriander og chili, snitt vårløken i tynne skiver.

  2. Bland sammen med tomatene.

  3. Tilsett revet skall av lime og saften.

Chili cheese

40 gr smør

30 gr siktet hvetemel

5 dl melk

½ stk løk

½ stk grønn chili

1 fedd hvitløk

200 gr god cheddar


Slik gjør du:

  1. Finhakk chili, hvitløk og løk. Fres blank med smøret i en gryte. Når løken er blank og smøret har smeltet så rører du inn melet.

  2. Spe inn melken litt og litt mens du rører konstant. Gi det et oppkok, og la det koke i 10 minutter.

  3. Kutt osten i grove biter og rør inn sausen. Etter dette må den ikke koke. Smak til med salt og litt limesaft.

  4. La den avkjøle seg litt før servering, da blir den litt tykkere. Du kan også fint lage denne sausen dagen før.

Servering:


Smør chili cheese utover tostadas og topp med tynne skiver av okse, tomatsalsa og koriander.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS