top of page
  • Kokken

Tropicana med vannmelon, mango og kiwi


En real crossover mellom saft-is og smoothie

Vi vet jo alle at det spise mye is om sommeren, med hvor ikke lage en smakfull og spennende crossover mellom smoothie og is? Denne isen er en herlig blanding av smakfulle frukter, stappfull av vitaminer og andre godsaker. Vi har brukt lønnesirup i denne oppskriften, det gjør isen ikke får en lite vannete konsistens. Du lager 3 forskjellige frukt mikser som du fryser litt lagvis, slik at du får blandet smakene litt. Det er lurt å bruke litt store isformer til denne


Masse god frukt, med masse gode vitaminer!

Du trenger:

1 stk vannmelon = 250 gr vannmelon kjøtt

Saften av 1 stk lime

1 ss lønnesirup

2 stk mango

Saften av ½ stk lime

4 stk kiwi

1 dl lønnesirup

Slik gjør du:

  1. Skjære vekk skallet på vannmelon, og kutt i grove biter, fjern steiner/frø. Ha den i en blender sammen med saften av 1 stk lime og 1 ss lønnesirup. Miks sammen og hell i isformer, sett på frys.

  2. Etter 30 minutter så mikser du sammen skrelt mango og saften ½ stk lime. Hell over vannmelon-miksen, det er lurt å helle fra en og samme side i hver form, da får du et fint og fargerikt mønster. Sett så isformene tilbake på frys.

  3. Skrell kiwi og miks i en blender sammen med lønnesirup. Ikke miks for lenge slik at frøene knuser, dette trenger kun ble en fin «pulp». Hell over vannmelon og mango som er begynt å fryse, og rør rundt en gang med en skje. Sett i pinne eller ha på lokk på isformene.

  4. Sett isene på fryst.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page