
Vafler til vaffeldagen

25 mars er den store vaffel-dagen, og da må man ha gode vafler. Disse vaflene har vi latt den yngre garde få lov til å kreere, vafler er også en familie aktivitet.
Vi lager som regel vafler med kulturmelk, det er noe eget når man får den gode og syrlige smaken. Vi bruker også lik mengde mel og havregryn, da får man en annen konsistens og litt saftigere vafler.
Det som er viktig er at du da mikser røren med en stavmikser slik at havregrynene blir «knust». Røren må også stå i 15-20 minutter og svele litt, slik at den tykner.
Etter at de er stekt så legger vi vaflene på en rist, da beholder de litt av spørheten.
Server med brunost, bær (syltetøy) og rømme, så har du noen knallgode vafler å by på!
Antall: ca 6 vafler Tid: 30 minutter.

Du trenger:
5 dl kulturmelk
2 stk egg
2 dl hvetemel
2 dl havregryn
2 ss sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 gr smør.
Tilbehør etter ønske
Slik gjør du:
Smelt smøret og miks sammen med kulturmelk og egg i en bolle.
Bland sammen det tørre – mel, havregryn, sukker, bakepulver og vaniljesukker – og bland inn i røren. Bruk stavmikser eller en blender.

Miks til du får en klumpfri røre.
La røren «svele» i 15-20 minutter til den tykner og stek vafler.

Server med tilbehør etter ønske, vi anbefaler alltid brunost, rømme og syltetøy.
Håper det smaker!