• Kokken

Vafler til vaffeldagen


Nystekte vafler med rømme, brunost og syltetøy er alltid godt!

25 mars er den store vaffel-dagen, og da må man ha gode vafler. Disse vaflene har vi latt den yngre garde få lov til å kreere, vafler er også en familie aktivitet.


Vi lager som regel vafler med kulturmelk, det er noe eget når man får den gode og syrlige smaken. Vi bruker også lik mengde mel og havregryn, da får man en annen konsistens og litt saftigere vafler.

Det som er viktig er at du da mikser røren med en stavmikser slik at havregrynene blir «knust». Røren må også stå i 15-20 minutter og svele litt, slik at den tykner.


Etter at de er stekt så legger vi vaflene på en rist, da beholder de litt av spørheten.

Server med brunost, bær (syltetøy) og rømme, så har du noen knallgode vafler å by på!


Antall: ca 6 vafler Tid: 30 minutter.


Egenkomponerte oppskrifter er aller best, bare husk og noter endringer underveis;)

Du trenger:

5 dl kulturmelk

2 stk egg

2 dl hvetemel

2 dl havregryn

2 ss sukker

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

50 gr smør.


Tilbehør etter ønske



Slik gjør du:


Smelt smøret og miks sammen med kulturmelk og egg i en bolle.


Bland sammen det tørre – mel, havregryn, sukker, bakepulver og vaniljesukker – og bland inn i røren. Bruk stavmikser eller en blender.

Det er lurt å bruk en stavmikser eller blender når du lager vafler med havregryn

Miks til du får en klumpfri røre.


La røren «svele» i 15-20 minutter til den tykner og stek vafler.


Ikke lenge til vaflene er ferdig nå!

Server med tilbehør etter ønske, vi anbefaler alltid brunost, rømme og syltetøy.


Håper det smaker!

99 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS