Vaniljekake med bringebærgele


Bringebær er i sesong og er utgangspunktet for mange gode sommerkaker!

Nå er jo bringebærene i sesong og siden vi skulle ha besøk så fikk jeg lyst og lage en kake. Da måtte det jo selvfølgelig bli en kake med bringebær!

Vi er heldige som har alle disse gode bærene om sommeren og da er d viktig å få brukt dem, så denne gangen ble de en søt og frisk vaniljekake med bringebærgele.


Det jeg har gjort er å lage en litt kompakt kakebunn med vaniljesmak, den har jeg skjært i to. Jeg la et lag bunn i en kakeform 23cm. Har du ikke kakeplast til å ha rundt i ringen så klipp til bakepapir, det anbefales på det sterkeste å bruke noe i formen for da er det lettere å få et fint resultat når kaken skal ut av formen.


Dynk bunnen med noen spiseskjeer av bringebærgelèen.


Ha i et lag med vaniljekrem ( ca.1cm høyt). Er du en skikkelig sjokoladeelsker så kan man gå litt crazy og drysse på et lag med sjokolade på vaniljekremen, Elsk*


Legg på bunn nr.2 og smør et tynt lag med vaniljekrem på bunnen, det gjør du for at geléen ikke skal trekke inn i kakebunnen før den har stivnet til gelé


Hell over bringebærgelé og sett kaken i frysen en liten times tid. Da. får geléen settet seg og kaken rekker ikke å bli gjennomfryst.

Ta av ring og plast/papir rundt kaken og sett den på et kakefat og pynt. Jeg har brukt enda mer bringebær, søte små stemors blomster og oxalis til å pynte med.



Her har du de forskjellige oppskriftene jeg har brukt.


Vanilje bunn:

Forvarm stekeovn på 180*c

23cm kakering

4 stk eggehviter

1,5 dl melk

2 ts vaniljeekstrakt (kan i tillegg skrape i litt vaniljefrø)

220 gr hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

175 gr sukker

125 gr smeltet smør


Rør sammen egg, melk og vanilje.

Rør inn alt det tørre vekselvis med smeltet smør.

Ha røren i en 23 cm kakering og stek i 25-30 min på 180*c over og undervarme.

Avkjøl og skjær bunnen i to.

Oppskriften på vaniljekremen min finner du her!


Bringebærgele:

5 dl vann

150 gr sukker

5 pl gelatin

300 gr bringebær


Kok sukker og vann til sukkeret er oppløst.

Bløtlegg gelatin i kaldtvann og rør inn i sukkerlaken.

rør inn bringebær, ikke rør så mye at det blir syltetøy.

det er det samme om bærene er frysteller ikke når de røres inn i sukkerlaken, men fryste bær slipper litt mer væske som igjen kan gi litt mer farge på gelèn.



Håper det smaker <3
47 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS