• Kokken

Vannbakkels


Vannbakkels er et luftig, lett og allsidig bakverk!

Vannbakkels aka pate a choux er et herlig dekadent og meget luftig bakverk. Det kan enten fylles med noe søtt eller salt, og er et ypperlig festbakverk.


I bunn og grunn er det enkelt å lage, og det er kun fire ingredienser som trengs.

Vann, mel, egg og smør i en herlig symfoni.


Men skinnet kan bedra litt, og det er noen fallgruver her og. Under finner du oppskrift og fremgangsmåte på dette klassiske bakverket, som trolig aldri vil gå av moten.


På denne oppskriften får du 14-16 stk vannbakkels om du vil ha litt størrelse på dem, og du bruker ca 40 minutter fra start til slutt (forutsatt av at du har forhåndsvarmet ovnen)


Du trenger:

2 dl vann

100 gr smør

125 gr hvetemel

200 gr egg (ca 4 stk)


Slik gjør du:


Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.


Ha smør og vann i en gryte og kok opp. Rør inn hvetemelet litt og litt, bruk en stresleiv og rør godt til det slipper gryten, gjør dette over middels varme.


Nå skal du trekke gryten av varmen slik at massen får avkjølt seg til den er rundt lunken.

Trikset for å lykkes med vannbakkels hver gang er at du nå bruker en kjøkkenmaskin, og rører inn et og et egg med k-grind.


Det er viktig at du rører egget skikkelig inn i deigen før du har i et nytt. Når du har tilsatt alle eggene lar du deigen røre på middels hastighet til den er glatt og fin.


Har du ikke kjøkkenmaskin så fortvil ikke, du kan også bruke god gammel muskelkraft og en tresleiv. Da er det lurt å vispe eggene sammen før du har i ca et og et egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg, og jobb med deigen til den en glatt og fin.


En tresleiv og litt muskler er et godt verktøy om du ikke har en kjøkkenmaskin

Ha enten deigen i en sprøytepose og fordel jevnt utover et stekebrett, eller bruk to skjeer. Husk at vannbakkels sufflerer en del, så det må være mellomrom mellom dem.


Litt avstand er bra, og de trenger ikke være helt jevn. De sufflerer ganske mye!

Stek vannbakkelsene i 20-25 minutter, alt etter størrelsen. De skal være gyllen, luftig og lett når de er ferdig.


Server enten med søt fyll som vaniljekrem eller en god eggerøre om du ha en salt utgave.


Perfekt til champagne frokost på 17.mai

Håper det smaker!

101 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS