top of page
  • Kokken

Vegansk pålegg


Vegansk pålegg kommer i flere fargerike varianter. Her har vi samlet noen av våre favoritter.

Mange lurer kanskje på hva veganere spiser til brødmåltidene? Her har vi samlet tre smakfulle veganske favoritter som enkelt kan smøres på skiva.


Her har vi samlet sammen tre av våre favoritter når det kommer til vegansk pålegg. Fellesnevneren er at de er raske å lage og smaker godt.

Det veganske pålegget passer også til andre ting «enn» kun brødskiva. Når du skal kose deg litt ekstra en kveld er for eksempel rødbetehummus veldig på kjeks eller crustinis.


Så om du tror vegansk pålegg er kjedelig, må du tro om igjen. Disse favorittene er en fryd, både for øyet og smaksløkene. Kanskje blir dette fast tilbehør til brødskiva? Alt du trenger er en god kjøkkenmaskin eller hurtigmikser, så lager pålegget seg nesten av seg selv!


Hjemmelaget peanøttsmør


Hjemmelaget peanøttsmør blir fort en klassiker ved matbordet.

For vår del er hjemmelaget peanøttsmør et must have. Ikke bare smaker det bedre, det er også veldig lett å lage. Her har vi laget to forskjellige utgaver, et lyst, og ett litt mørkere.

Fremgangsmåten er så å si den samme, bare at du må «riste» peanøttene litt i stekeovnen når du skal lage den mørkere utgaven.


Og vet du at peanøttsmør ikke bare er godt som pålegg? Det er også utgangspunkt for en mengde gode sauser, mariander og dressinger – slik som eksempelvis sataysaus.


 

Du trenger:

200 gr peanøtter

Slik gjør du:


 

Lyst peanøttsmør:

Ha 150 gr peanøtter i en blender, og miks på middel hastighet til det får en kremet konsistens. Tilsett 50 gr peanøtter mot slutten slik at det blir litt chunky.


Mørkt peanøttsmør:

Fordel peanøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Stek på 160 grader varmluft i 10-12 minutter til nøttene er gyllen.

Ha 150 gr peanøtter i en blender, og miks på middelshastighet til det får en kremet konsistens. Tilsett 50 gr peanøtter mot slutten slik at det blir litt chunky.


Oppbevar begge peanøttsmørene kjølig i glass.


Håper det smaker!


Rødbetehummus


Rødbetehummus er superpålegg som passer like godt til brødmat, som til dipp til grønnsaker.

Sunt, næringsrikt og spennende på både brødskiven og til tapasen. Slik kan vi vel enkelt oppsummere rødbetehummus.


Dette er bokstavelig talt superpålegg som er stappfullt i antioksidanter og andre godsaker for kroppen din.

Uansett om du skal ha rødbetehummusen på brødskiven eller som dipp til grønnsakssticks kommer du til å føle deg like bra, som denne hummusen smaker!


 

Du trenger:

220 gr ferdig kokte kikerter

300 gr rødbete

1 stk hvitløksfedd

2 ss olivenolje

2 ss sitronsaft


 

Slik gjør du:

  1. Om du ikke har kjøpt ferdig kokte rødbeter, dekk rødbetene med vann og kok til de er mør. La rene i kaldt vann, og dra av skallet.

  2. Ha rødbete, kikerter, finhakket hvitløk og resten av ingrediensene i en hurtigmikser, og bland sammen. Smak til med litt sitronsaft og krydder etter ønske.

Håper det smaker!


Avocadopålegg med spinat og valnøtter.


Hjemmelaget pålegg med avokado, spinat og nøtter er en fornøyelse både for øynene og smaksløkene

Dette supre pålegget med avocado, spinat og valnøtter er en super «erstatning» for kremost, leverpostei eller annet smørepålegg. Like godt smaker det også.


Det minner litt om pesto i smak og konsistens, og kan også da brukes til mange av de samme tingen som pesto. Bare at dette er enda sunnere og næringsrik.

Pass på at du oppbevarer det i en lufttett boks, og legg kjerne litt plastfolie tett oppå hver gang etter bruk, da slipper du at det blir brunt. Holdbarheten er 3-4 dager i kjøleskap.


 

Du trenger:

100 gr valnøtter

1 stk skrelt avocado (ca 230 gr)

50 gr spinat

Litt salt

1 ss sitronsaft


 

Slik gjør du:


Ha alt i en hurtigmikser og bland sammen. Oppbevar kjølig i en lufttett boks!


Håper det smaker!


Disse oppskriftene er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

96 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page