• Kokken

Viltgryte med potetkrem og tyttebærsyltetøy


Det er høst og tid for varmende, fyldige og gode gryter. 

Viltgryte med potetkrem og tyttebærsyltetøy passer perfekt på sure høstdager. La gryten putre å kose seg mens du er på tur så har du en nydelig middag når du kommer hjem. I denne gryten har vi brukt elg, men annet viltkjøtt passer også fint.


Porsjoner: 4 stk          Tid: 3 timer



Du trenger:

800 gr grytekjøtt av vilt

1 liter  kraft (aller helst viltkraft, men du kan bruke okse- eller kyllingkraft)

2 stk    løk

4 stk    gulrot

3 stk    store sjampinjong (eller annen god sopp)

1 fedd hvitløk

1 pk     rosenkål

1 dl      frosne erter

500 gr poteter (helst mandelpotet)

2-3 dl  fløte

2-3 ss  creme fraiche

2-3 ss  smør

Andre ting du trenger:

Salt, pepper og tyttebærsyltetøy.



Slik gjør du:

  1. Kutt grytekjøttet i jevnstore terninger. Varm opp en dyp stekepanne/gryte og stek kjøttet på høy varme til det har fått en fin stekeskorpe. Ha på kraften å la det koke på lav varme til det er mørt (et par timer). 

  2. Skrell potetene, ha i en gryte og dekk med vann. Sett på kok. Når potetene er ferdig kokt, siler du av vannet. Mos potetene med en stamper eller i et passeringsjern. Lag potetkrem med 1-2 dl fløte og 2-3 ss smør (dette kommer ann på hvor tykk du vil ha potetkrem).

  3. Smak til med salt og pepper. Hold kremen varm i gryten, bruk et lokk.

  4. Skrell løk og gulrot, kutt i fine biter, det samme gjør du med soppen. Hvitløken finhakker du.

  5. Et lite tips her er at du bruker den sammen stekepannen/gryten som du kokte kraften i. Ha bare kjøttet og kraft over i en annen gryte eller bolle først.

  6. Ha så i kjøttet, kraften og 1 dl fløte å la det koke på lav varme til grønnsakene er mør.

  7. Fjern de ytterste lagene på rosenkålen og del i to. Kok rosenkålen i lettsaltet vann i 2 minutter.

  8. Ha ferdig kokte rosenkål, erter og creme fraiche i viltgryten å la det småkoke i 5 minutter.

  9. Smak til med salt og pepper.

  10. Server viltgryte med potetkrem og tyttebærsyltetøy.

Håper det smaker!

14 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS