• Kokken

Waldorsalat


Waldorfsalat er en must have til 17 mai frokosten eller koldtbordet.

For å gjøre den litt mer barnevennlig har vi valnøtter i en skål ved siden av.

Alle har minner om waldorfsalaten som har sin opprinnelse fra hotellet Waldorf Astoria i New York. Den kan bestå av ulike typer frukt og grønnsaker blandet i en majonesdressing.


Denne har vi laget med druer, eple og stangselleri som gir en god blanding av syrlige, søte og friske smaker. Så lager vi en dressing med pisket fløte, majones, sennep og sitron.

Vi tør nesten og påstå at denne blir en slager til 17mai frokosten.

Nivå: Enkel      Tid: 15-20 minutter    Porsjoner: 1 stk



Du trenger:

1 dl      fløte

0,5 dl   majones

1 ts      salt

½ ss     dijon sennep

1 ss     sitronsaft

3 stk    stangselleristilker

2 stk    røde epler

150 gr røde druer 

Valnøtter om ønskelig



Slik gjør du:

  1. Pisk fløten luftig å bland i sennep, salt og sitronsaft.

  2. Skrell stangsellerien å kutt i fine biter.

  3. Dette gjør du med eple og druene også. Ta vare på et par av druene å ha som pynt.

  4. Bland alt sammen å smak til med mer sitronsaft, sennep eller salt om ønskelig.

  5. PS! Du kan fint lage waldorsalaten dagen før, bare husk å bland den godt sammen å dekk med plastfolie, slik at ikke eplene blir brune.

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS